Sari la conținut

Centru rezidenţial pentru persoane cu autism și Sindrom Down la Lunca Câlnicului

centru-rezidential-pentru-persoane-cu-autism-si-sindrom-down-la-lunca-calnicului

Asociația Copiii de Cristal va începe lucrărilor de reabilitare și amenajare a clădirii în care va funcționa Centrul rezidenţial pentru persoanele cu autism și Sindrom Down. Locația viitorului centru rezidențial este pe str. Pictor Iacob Brujan, în Lunca Câlnicului (Prejmer) – fosta grădiniță.

Proiectul centrului rezidențial va prinde viață din această toamnă cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Prejmer, care a pus la dispoziție locația viitorului centru social și cu al organizației Globe Aware din SUA, care a asigurat fondurile pentru materialele de construcții (aproximativ 150.000 dolari) și s-a ocupat de recrutarea voluntarilor care vor veni în România în următoarele patru săptămâni (peste 350 de persoane).

„Proiectul centrului rezidențial este primul de acest fel din țara noastră, întrucât va crea un gen de centru pentru adulți diferit de cele uzuale în România. Va avea pe lângă serviciile sociale – rezidențiale pentru adulți cu TSA, sindromul Down și alte tulburări asociate și servicii de ocupare în sistem de atelier protejat sau locuri de muncă protejate în comunitate, în funcție de abilități și gradul de independență al beneficiarilor”, au precizat reprezentanţii Asociației.

Serviciile pentru beneficiari vor fi asigurate în colaborare cu Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Brașov.

Comentarii

Ultimă oră