Sari la conținut
centru-de-transplant-renal-la-brasov

Senatorul liberal, medicul Marius Neculoiu, a declarat, în cadrul emisiunii „În audienţă” de la MIXTV, că până la sfârşitul acestui an Braşovul va fi înscris în rândul centrelor medicale din ţară în care se poate efectua transplant renal.
Documentaţia necesară unei astfel de unităţi se află la Ministerul Sănătăţii urmând ca în primăvară reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transplant să verifice la Braşov condiţiile în care va funcţiona noul centru.
Medicul Marius Neculoiu spune că transplantul de rinichi se va efectua la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru că aceasta este singura unitate sanitară din judeţ cu asistenţă medicală permanentă.
Neculoiu a susţinut la nivel central proiectul, argumentând că în timp costurile transplantului renal sunt mult mai mici decât cheltuielile cu dializă pe care o fac numeroşi braşoveni. La unitatea sanitară   din Braşov există atât personal bine pregătit, cât şi aparatura necesară funcţionării unui centru modern de tranplant.
Pe de altă parte senatorul  Marius Neculoiu precizează că în acest an 4 milioane de dolari de la Ministerul Sănătăţii vor fi alocaţi pentru achiziţionarea unor aparate performante pentru secţiile Interne şi Gastroenterologie din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Comentarii

Ultimă oră