Sari la conținut
centenarul-filmului-romanesc-ajunge-la-feldioara

Centenarul Filmului Românesc ajunge la Feldioara cu Irina-Margareta Nistor şi vizionări de neratat pe marele ecran

Centenarul Filmului Românesc, proiect iniţiat în 2018, la Iaşi, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, continuă seria de proiecţii de filme româneşti, cu o nouă destinaţie: localitatea Feldioara.


    Pe 30 şi 31 august 2019, la Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg şi Căminul Cultural Feldioara vor rula trei pelicule româneşti, în prezenţa criticului de film Irina-Margareta Nistor şi a Echipei ARTIS: „Serata”, „Duminică la ora 6”, „Marea Unire: România la 100 de ani”.

„Cetatea medievală Marienburg - Feldioara este un monument istoric recent restaurat şi inclus în circuitul turistic de un an, dar mai mult de atât, ea este un simbol al localităţii şi un loc care trebuie să pulseze de istorie, tradiţie şi cultură pentru comunitate. Astfel, găzduirea unui eveniment de amploare naţională precum Centenarul Filmului Românesc devine o onoare şi o bucurie pentru noi, aşezând Cetatea Feldioara pe hartă şi descoperindu-i potenţialul în desfăşurarea unor evenimente culturale variate. Cetatea a găzduit deja câteva seri de proiecţii de film documentar şi film de animaţie pentru copii, începând din toamna anului trecut. Localnicii au primit cu interes acest tip de eveniment, desfăşurarea aici a două zile în cadrul Centenarului Filmului Românesc devenind aşadar firească. Sperăm ca publicul care va participa la proiecţiile din cadrul evenimentului, localnici şi turişti deopotrivă, să se bucure de plăcuta ambianţă a Cetăţii Feldioara şi să aprecieze filmele pregătite – capodopere ale cinematografiei româneşti, precum şi prezenţa unei personalităţi de marcă din lumea filmului!”, a spus Taus Sorin, primarul localităţii Feldioara.

„Ne bucură să ajungem într-un loc plin de istorie, cum este, de altfel şi proiectul nostru. Filmele pe care le aducem la Feldioara sunt împreună cu Irina-Margareta Nistor, care ne va însoţi şi ne este şi consultant cinematografic. Vom avea un sfârşit de august şi un început de toamnă încadrate filmic”, precizează şi Andrei Giurgia, coordonatorul Centenarului Filmului Românesc.

Programul Centenarului Filmului Românesc la Feldioara:


    Vineri, 30 august 2019


21.00 – Proiecţie film Centenar – Serata (regia: Malvina Urşianu)
Invitat: Irina-Margareta Nistor, Ambasador cinematografic
Locație: Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg

 Sâmbătă, 31 august 2019


18.00 – Proiecţie film documentar AGERPRES – Marea Unire, România la 100 de ani. Un documentar marca AGERPRES
Locație: Căminul Cultural Feldioara


21.00 – Proiecţie film Centenar – Duminică la ora 6 (regia: Lucian Pintilie)
Invitat: Irina-Margareta Nistor, Ambasador cinematografic
Locație: Cetatea Medievală Feldioara-Marienburg

 Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentele de la Feldioara se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Comunei Feldioara, judeţul Braşov.

Comentarii

Ultimă oră