Sari la conținut

Cele mai bune scurtmetraje despre munte vor fi premiate la Braşov

cele-mai-bune-scurtmetraje-despre-munte-vor-fi-premiate-la-brasov

Agenția Metropolitană și Alpin Film Festival vă invită la Festivitatea de Premiere a Concursului de filme de scurt metraj realizate cu dispozitive digitale mobile (telefoane, GoPro, aparate foto, drone etc).

Evenimentul se desfășoară aîn această vineri (17 martie 2017), de la ora 18.00, la Centrul Cultural „Reduta” Brașov.

În cadrul competiţie de film Digital Carpatica, organizată de Agenţia Metropolitană Braşov şi Alpin Film Festival, participanţii au putut înscrie filme de scurt metraj de maximum trei minute, având ca subiect „Muntele”.

Juriul a deliberat, iar astăzi, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta, va avea loc festivitatea de premiere.

În perioada ianuarie – martie 2017 au fost trimise pentru competiție peste 80 de filme dintre care 30 au fost reținute pentru jurizarea finală. Filmele din competiție sunt disponibile pentru publicul larg pe platforma http://alpinfest.pbv.ro/.

Juriul din acest an este format din directorul general al Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David, cunoscutul alpinist și explorator Cornel Gălescu (Coco) și regizorul și omul de televiziune Șerban Georgescu.

Vor fi oferite două premii: Marele Premiu și un Premiu Special. Câștigătorii vor fi premiați cu echipamente de filmare GoPro în valoare de 2.500, respectiv 1.000 de lei.

Vineri seara vor fi proiectate cele mai bune filme trimise de către participanți și vor fi anunțați câștigătorii ediției 2017 Digital Carpatica.

Alpin Film Festival este singurul festival internațional de film, carte și fotografie destinat promovării culturii și civilizației montane din România. Editia a II-a a festivalului a avut loc între 23 -29 ianuarie martie 2017 la Predeal, Bușteni și Brașov. Festivalul este inspirat de succesul altor manifestări de acest gen din întreaga lume: BANFF (Canada), GRENOBLE (Franța), KATHMANDU (Nepal).

Pentru mai multe detalii, puteţi vizita website-ul festivalului – www.alpinfilmfestival.ro  sau pagina de Facebook: www.facebook.com/alpinfilmfestival .

Comentarii

Ultimă oră