Sari la conținut
cele-mai-bune-credite-pentru-locuinte

Cele mai bune credite pentru locuinte sunt, de-a dreptul, vanate de romanii care care vor sa-si asigure un acoperis deasupra capului, dar nu dispun de suficiente resurse financiare. Ei pot sa apeleze la un imprumut bancar – fie un credit „Prima Casa“, fie unul standard, in lei sau in euro, in functie de avansul minim de care solicitantul dispune, dar tinand cont si daca acesta mai detine sau nu o proprietate imobiliara cu scop de locuinta, informeaza Adevarul.


În funcţie de aceste situaţii, „Adevărul“ îţi prezintă cele mai bune credite pentru locuinţe. Pentru a realiza topul celor mai bune credite pentru locuinţe, am folosit calculatorul portalului financiar Conso.ro (ordonarea în funcţie de dobânda anuală efectivă - DAE) şi am luat în calcul un preţ de achiziţie de 60.000 de euro (sau echivalent lei). Perioada de creditare luată în calcul este de 30 de ani. De regulă, băncile oferă credite cu dobânzi mai mici faţă de oferta standard celor care îşi încasează veniturile într-un cont deschis la instituţia bancară respectivă. Pentru realizarea clasamentelor, nu am luat în calcul ofertele băncilor pentru cei care au cont la banca respectivă şi ăşi încasează în acesta veniturile. Cele mai bune credite pentru locuinţe. Prima Casă Creditele „Prima Casă“ se acordă numai în lei. Astfel că preţul în lei al unei locuinţe de 60.000 de euro este de 267.000 de lei. Principalul avantaj al creditelor acordate prin programul guvernamental „Prima Casă“ este, pe lângă nivelul limitat al dobânzilor, avansul minim – mai exact, minimum 5% din preţul locuinţei, dacă acesta nu depăşeşte echivalentul a 60.000 de euro . În cazul în care locuinţa locuinţa costă 267.000 de lei (60.000 de euro), avansul pe care trebuie să îl dea solicitantul este de 13.350 de lei (echivalentul a 3.000 de euro). Ceea ce înseamnă că împrumutul solicitat va fi de 253.650 de lei. Astfel, cele mai bune credite pentru locuinţe prin „Prima Casă“ sunt, potrivit Conso.ro, următoarele:

1. CEC Bank. Prima Noastră Casă Creditul „Prima Casă“ acordat de CEC Bank are o dobândă variabilă compusă din indicele ROBOR la 3 luni plus o marjă de 1,9%, astfel că dobânda anuală efectivă (DAE) s-ar ridica în acest moment la 4,19% pe an. Rata lunară pentru un credit „Prima Casă“ contractat de la CEC Bank (253.650 de lei, pe o perioadă de 30 de ani) se ridică la 1.154,6 lei, iar suma de rambursat ar ajunge la 439.883 de lei. Comisionul anual (în primul an) se ridică la 621,4 lei, iar costul cu asigurările – la 431,2 lei, potrivit estimărilor Conso.ro. Venitul minim necesar este de 2.559,3 lei, iar banca oferă o perioadă de graţie de până la 6 luni. Toate acestea califică oferta CEC Bank printre cele mai bune credite pentru locuinţe prin programul „Prima Casă”. Asigurarea imobilului achiziţionat este obligatorie, în favoarea băncii, iar asigurarea de deces şi invaliditate este opţională. Solicitantul creditului trebuie să constituie un depozit colateral, menţinut pe toată perioada de creditare, echivalent cu trei rate de dobândă.

CITEȘTE MAI MULTE PE: Adevarul

Comentarii

Ultimă oră