Sari la conținut

Cel mai modern institut de cercetare ştiinţifică din S-E Europei, la Braşov

cel-mai-modern-institut-de-cercetare-stiintifica-din-se-europei-la-brasov

Institutul de Cercetare-Dezvoltare „Produse High Tech pentru Dezvoltare Durabilă (PRO-DD)” al Universităţii „Transilvania” a devenit complet operaţional, fiind un pas decisiv pentru ca instituţia de învăţământ superior să obţină statutul de universitate de cercetare avansată şi educaţie.

,, Proiectul început la 1 martie 2009, s-a finalizat acum la sfârşitul lui octombrie. Iniţial au fost trei ani alocaţi pentru proiect, deci 36

de luni, însă datorită unor întârzieri în ramburasarea fondurilor, am primit o prelungire de 12 luni, apoi încă opt luni şi iată s-au făcut 56 de luni. Important este că în această perioadă, am realizat integral indicatorii pe care i-am avut în proiect. S-a încheiat proiectul, perioada eligibilă a cheltuielilor, urmează acum alte două etape, pe care finanţatorul ni le-a impus de la bun început. Este o etapă de implementare a proiectlui, de cinci ani de zile, şi practic pornim pe propriile picioare. ,, a declarat prof.univ.dr.ing. Ioan VIŞA-director Institut de Cercetare,Dezvoltare Universitatea Transilvania, în cadrul emisiunii MIX Actual, difuzată pe MIX 2 Tv şi moderată de Onelia Pescaru.

Universitatea Transilvania este, prima universitate din România care dispune de un asemenea institut de cercetare modern. A fost ridicat cu finanţare de la Uniunea Europeană, prin Proiectul Operaţional Sectorial ,, Creşterea Competitivităţii Economice,,.

Intreaga emisiune o puteti urmari aici!

Comentarii

Ultimă oră