Sari la conținut
ceapa-un-fel-de-solutie-minune-in-gospodarie

Ceapa nu este bună doar la gătit sau provocat lacrimi artificiale. Are multe calităţi care o fac indispensabilă în gospodăria ta!

Daca freci o bucata de ceapa de piele sau de haine este o metoda buna pentru a tine insectele la distanta. De asemenea, lasa ceapa taiata intr-o farfurie in bucatarie si te asiguri ca furnicile vor sta departe.

Atunci cand te doare in gat poti sa faci un ceai din cojile legumei si totul se rezolva in mod miraculos.

Cand lucrezi cu lemn sau scanduri te poti alege cu o aschie sub piele. Pune o bucata de ceapa pe zona respectiva lipeste-o cu un bandaj si asteapta o ora. Aschia se va inmuia si o sa fie mult mai usor de scos.

Striveste o ceapa si amestec-o cu o cantitate egala de apa. Cu aceasta "solutie" freaca suprafetele metalice din casa, precum robinetele. Acestea vor straluci. Functioneaza si in cazul cutitelor ruginite.

Tot aceasta leguma poate fi utilizata pentru curatarea gratarului. Doar taie ceapa pe jumatate si infige o furculita in ea ca sa iti fie mai usor.

Frunzele acesteia pot fi de ajutor atunci cand vrei sa schimbi culoarea unor haine.

Diminetile de iarna sunt ingrozitoare cand trebuie sa te trezesti devreme pentru a curata gheata de pe parbrizul masinii. Pentru a evita acest lucru ar fi bine sa il freci seara cu jumatate de ceapa.

Comentarii

Ultimă oră