Sari la conținut

Cea mai mare prăjitură tiramisu creată vreodată, cântărind puţin peste o tonă, a fost prezentată zilele trecute în cadrul unui festival alimentar desfăşurat în Franţa.
Prăjitura a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a întrecut recordul stabilit de elveţieni: o prăjitură tiramisu care cântărea aproape 800 de kilograme.
Pentru realizarea sa a fost nevoie de 300 de kilograme de brânză mascarpone, 60 de kilograme de smântână, 192 de zahăr, 180 de kilograme de biscuiţi, aproape cinci kilograme de cacao şi 12 kg de ciocolată. La prepararea uriaşei prăjituri au mai fost folosite 78 de kilograme de gălbenuş de ou şi 108 de albuş (aproximativ 4.000 de ouă), 120 de litri de apă, 9 de cafea şi 18 litri de vin Marsala.
Prăjitura va fi vândută, iar banii obţinuţi vor fi donaţi în scopuri caritabile.

Comentarii

Ultimă oră