Sari la conținut

Cea mai bună handbalistă din lume, la sfârşit de carieră?

Cristina Neagu ar putea să-şi încheie cariera la o vârstă fragedă. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii unui important cotidian de sport din România, care dezvăluie că Neagu suferă de o boală degenerativă, care se poate agrava în timp, existând chiar pericolul ca ea să nu mai poată juca handbal. Starul naţionalei României şi al celor de la Oltchim urmează să decidă zilele acestea dacă se va opera la umărul cu probleme. Cristina a plecat, însoţită de antrenoarea vâlcencelor, Anja Andersen, în Danemarca, pentru nişte controale, urmând apoi să ajungă în Belgia, la clinica celebrului Marc Martens, pe unde au trecut şi zeci de fotbalişti celebri, inclusiv Gheorghe Hagi. Randamentul Cristinei Neagu în ultimele meciuri a fost foarte slab, ea marcând un singur gol în partidele cu Buducnost şi Itxako din Liga Campionilor. Antrenoarea vâlcencelor, Anja Andersen, a decis să o menajeze şi nu a trimis-o în teren în partida cu Krim Ljubljana.  
Cea mai bună din lume. Cristina Neagu are 22 de ani şi a fost declarată, în ianuarie, drept cea mai bună handbalistă din lume. „Balonul de Aur” din handbalul feminin a ajuns în mâinile unei românce. Cristina Neagu a primit trofeul ce a răsplătit cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, în faţa a peste 12.000 de spectatori, la Malmö, înaintea finalei Campionatului Mondial de handbal masculin. Ca bonus, jucătoarea din România a încasat şi un cec în valoare de 10.000 de euro. „Sunt foarte onorată pentru acest premiu, mi s-a împlinit un vis. Am avut emoţii mari la festivitate, iar premiul acesta are mare greutate”, a spus Cristina Neagu. Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, în urma voturilor exprimate de experţi, antrenori, jurnalişti şi fani din întreaga lume. Ea le-a devansat pe Kathrin Lunde Haraldsen din Norvegia şi Bojana Popovic din Muntenegru.
„Nu te opera!”. Simona Gogîrlă, fosta jucătoare a Oltchimului, care a mai trecut pe la Krim Ljubljana, Gyor şi Rulmentul Braşov, s-a operat şi ea în trecut la umărul drept. „Eu am fost nevoită să mă operez, îmi sărise umărul! Dar tot ce pot spune e că Neagu trebuie să tragă cât poate de ea. Ştiu şi eu, sânt dureri suportabile, pe care nu le mai simţi în momentul în care ţi se încălzeşte umărul. În momentul în care te operezi la umăr, nu mai eşti acelaşi jucător. Forţa aruncării scade cu peste 25 la sută, iar recuperarea după o astfel de operaţie e groaznică”, a spus Gogîrlă.

Comentarii

Ultimă oră