Sari la conținut
ce-se-va-cumpara-din-coplata

Lenjerie de pat, saltele şi echipament de protecţie pentru personalul unităţii sanitare. Astfel de materiale va achiziţiona conducerea celui mai mare spital braşovean din coplată. Potrivit unor calcule estimative, vor fi externaţi, lunar, din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) 500 de pacienţi. La plecarea din spital, fiecare va achita câte 7 lei. Cazurile de urgenţă, pacienţii cu boli cronice care se internează de mai multe ori pe lună din cauza patologiei, copiii sub 18 ani, gravidele şi lăuzele, pensionarii, persoanele cu handicap, dar şi pacienţii fără venituri sau cu valori sub limita prevăzută de lege, nu vor plati niciun leu la externare.

„La momentul inernării fiecare pacient va şti dacă va plăti sau nu şi va semna o hârtie vizavi de încadrarea şi de asumarea plăţii la externare. Sigur există multe categorii de oameni nevoiaşi care vor da declaraţie pe propria răspundere dacă se încadrează în categoriile scutite din lege că nu realizează venituri şi că se încadrează în clasele care sunt excluse şi sigur că nu vor plăti lucru pe care îl vor ştii din momentul internării, ei fiind cronici. Cei care sunt urgenţe, acuţi deci, nu intră în discuţie aceia sunt scutiţi”, a declarat dr. Adrian Albotă – manager S.C.J.U. Braşov.

Conducerea celui mai mare spital braşovean estimează că vor fi externaţi, lunar, 500 de pacienţi. „Asta înseamnă 3.500 de lei pe lună, nu sunt nişte bani mulţi, dar sunt nişte bani bineveniţi vrem să îi dirijăm către creşterea actului de îngrijire medicală. Asta înseamnă că din aceşti bani vom reuşi să cumpărăm lenjerie nouă, poate saltele, poate echipamente de protecţie pentru personalul care lucrează cu bolnavul, pentru spital va fi un câştig”, a declarat  Bogdan Rusu – directorul financiar-contabil S.C.J.U. Braşov.  Spitalul Judeţean a stabilit coplata la 7 lei, iar Spitalul de Neurologie la fel. Maternitatea din Braşov va cere pacientelor câte 10 lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie şi cel de Boli infecţioase câte 5 lei. Pacienţii vor primi, în momentul achitării sumei, chitanţe fiscale.

Comentarii

Ultimă oră