Sari la conținut

Ce se întâmplă cu parcările neînchiriate din Brașov

ce-se-intampla-cu-parcarile-din-brasov-nerinchiriate

Parcările rezidenţiale neînchiriate vor reveni la Primărie. Edilii vor face în perioada următoare un inventar al locurilor de parcare din Braşov, iar cele care nu vor fi în regulă vor fi transformate în parcări publice sau vor fi închiriate în baza legii.

Inspectorii Primăriei Braşov vor începe verificările în cartiere pentru a vedea câte din parcările rezidenţiale amenajate sunt folosite de către locatarii plătitori de abonamente şi câte sunt ocupate abuziv de către alte persoane, fără a fi plătite abonamentele. „Luna viitoare vom organiza prima etapă de licitaţie a locurilor de parcare publice. Vorbim de locurile care au fost amenajate pe anumite artere şi care până acum nu au fost închiriate, cum ar fi pe strada Castelului sau Avram Iancu”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Din cele 42.000 de parcări rezidenţiale amenajatede edili, pentru 34.000 există documente care să ateste atribuirea lor pe o perioadă de cinci ani,  1.500 sunt acordate în folosinţă gratuită în baza unor legi, iar pentru restul braşovenii trebuie să achite abonamente anuale.

Comentarii

Ultimă oră