Sari la conținut

Ce să nu faci niciodată imediat după ce te trezeşti ca să îţi meargă bine toată ziua

ce-sa-nu-faci-niciodata-imediat-dupa-ce-te-trezesti-ca-sa-iti-mearga-bine-toata-ziua

Ziua bună se cunoaște de dimineață. Iar dacă diminețile tale sunt un chin, pentru că te trezești fără pic de energie, ești complet morocănoasă și nu ai chef de nimic, atunci este posibil să faci unele greșeli imediat după ce îți sună alarma.

Iată câteva astfel de gesturi pe care ar trebui să le eviți ca să te simți bine dimineața, să-ți începi ziua cu dreptul și să ai mai multă energie până seara târziu, recomandate de specialiștii citați de brightside.me.

Nu amâna alarma! Specialiștii în somn sunt de părere că amânarea alarmei telefonului dimineața este un obicei cât se poate de greșit. După fiecare amânare, vei adormi la loc și vei intra într-o fază a somnului care nu se va mai finaliza. Iar când te trezești, te vei simți foarte obosit.

Nu sta ghemuit în pat! După ce te trezești, întinde-ți mâinile și picioarele cât timp stai în pat. În acest fel, mușchii vor fi pregătiți pentru activitatea fizică ce va urma pe parcursul zilei, vor fi mai bine oxigenați, iar tu vei o stare psihică mai bună.

Evită să bei cafea! Fără cafea nu-ți poți începe ziua? Dacă primul lucru pe care îl faci dimineața este să bei o cană cu cafea, ar trebui să renunți la acest obicei. În intervalul 8 - 9 dimineața, în organism sunt eliberate cantități importante de cortizol, un hormon care reglează nivelul de energie. Iar dacă bei cafea înainte de 9.30, corpul tău va produce mai puțin cortizol, iar tu vei avea mai puțină energie.

Nu te trezi în întuneric! Ceasul nostru intern este sensibil la lumină și întuneric. Dacă te trezești într-o cameră întunecată, creierul tău ar putea fi confuz și te-ar putea face să crezi că este încă noapte, ceea ce îți dă o stare de somnolență. Nu dormi cu draperiile trase, iar dacă este întuneric afară când te trezești, aprinde o lumină puternică.

Nu ai un program: Potrivit specialiștilor, îți vei irosi energia dacă petreci timpul dimineața încercând să găsești soluții pentru tot felul de lucruri mărunte. Concentrează-te să te pregătești rapid dimineața, iar cel mai simplu mod de a face asta este de a-ți crea o rutină. Îți va fi mult mai ușor să fii gata rapid și să întâmpini ziua cu multă energie.


sursa: eva.ro

Comentarii

Ultimă oră