Sari la conținut

Ce să nu bagi NICIODATĂ în cuptorul cu microunde!

ce-sa-nu-bagi-niciodata-in-cuptorul-cu-microunde

Cuptorul cu microunde s-a dovedit a fi foarte folositor in secolul tehnologiei, dar cu toate acestea sunt anumite lucruri sau alimente pe care trebuie sa le tii departe de acest dispozitiv. În primul rând nu ai voie să introduci nici un fel de vas sau obiect metalic! Va genera incendiu şi chiar explozia cuptorului. Cutiile de la mancarea chinezeasca, de cele mai multe ori, sunt realizate din carton, dar au si un fel de agrafe dedesubt, care sunt facute din metal, iar acest lucru reprezinta un risc mare de incendiu.

Nu se stie sigur cui i-a venit prima data ideea sa fiarba un ou in cuptorul cu microunde, dar acest lucru este o greseala de incepator. Caldura din interiorul dispozitivului creeaza abur in ou. Aburul nu are unde sa se duca, asa ca oul explodeaza.

Pungile de hartie in care primesti mancarea de la diverse restaurante reprezinta un pericol, deoarece pot emite vapori toxici care pot sa arda.

Recipientele realizate din polistiren sunt un adevarat pericol si trebuie tinute departe de cuptorul cu microunde.

Daca incalzesti ceva ce contine sos de rosii, pune un capac deasupra, altfel interiorul vacapata o alta nuanta, pentru ca totul se va imprastia.

Nici fructele nu ar trebui introduse intr-un astfel de dispozitiv. De exemplu, strugurii explodeaza daca sunt bagati in cuptor.

Daca bagi un ardei iute in masinaria de gatit, nu o sa observi nimic ciudat cat timp usa este inchisa, dar cand o deschizi te va lovi direct in fata un val de aer care o sa te usture.

Nici termosul din inox sau vasele care au pe margine dungi metalice nu trebuie sa ajunga vreodata in cuptorul cu microunde.

Daca unele persoane aleg sa isi acopere aragazul cu folie de aluminiu pentru a-l proteja de mizerie, este esential ca aceasta sa fie tinuta la distanta de cuptorul cu microunde, pentru ca exista riscul de incendiu.

Comentarii

Ultimă oră