Sari la conținut

Ce poţi mânca la cele mai scumpe restaurante din lume

ce-poti-manca-la-cele-mai-scumpe-restaurante-din-lume

De la cel mai fin caviar servit într-un local subacvatic, cu pereţi de sticlă, până la un meniu japonez de degustare în valoare de 600 de dolari, iată cum te poţi răsfăţa la cele mai scumpe restaurante din lume! Papilele tale gustative îţi vor fi veşnic recunoscătoare, scrie da.zf.ro. De la cel mai fin caviar servit într-un local subacvatic, cu pereţi de sticlă, până la un meniu japonez de degustare în valoare de 600 de dolari, iată cum te poţi răsfăţa la cele mai scumpe restaurante din lume! Papilele tale gustative îţi vor fi veşnic recunoscătoare.

SubliMotion, Ibiza, Spania Proprietatea celui mai nou Hard Rock Hotel, SubliMotion este un restaurant cu o capacitate de 12 locuri, care pretinde 1.500 de euro pentru o cină cu 20 de feluri de mâncare. Chef-ul Paco Roncero, care se laudă cu stele Michelin, descrie meniul său drept o experienţă senzorială unică care imbină gastronomia moleculară cu arta şi tehnologia. Astfel, clientul este poftit într-o cameră pe ai cărei pereţi se proiectează tot felul de imagini, făcând-l să se simtă ca şi cum ar zbura prin spaţiu sau se relaxează într-o grădină înflorită, în timp ce savurează ulei de măsline sub formă de pudră pe tradiţionala pâine cu tomate, ori sub formă de brânză, gogoaşă cu foie-gras care vine la masă cu un balon sau macarons cu fistic care levitează.

Alain Ducasse at the Dorchester, Londra Restaurantul concept al lui Alain Ducasse este situat în interiorul hotelului Dorchester din Londra. Condus, la ora actuală, de chef-ul Jocelyn Herland, restaurantul cu specific franţuzesc contemporan are o listă de preţuri extra-size, graţie celor trei stele Michelin dobândite. Ca atare, meniul de degustare cu şapte feluri care include foie gras gătit cu mirodenii, paste şi zbârgioci (un soi de ciuperci foarte apreciate în gastronomia franceză), raci şi file de halibut, arici de mare irlandez şi baby calamar sote, poate costa 180 de lire sterline de persoană, iar acesta ar fi cam cel mai ieftin lucru pe care îl poţi cere. Inutil de spus că vinul complementar acestor delicatese nu este inclus în suma menţionată mai sus.

Comentarii

Ultimă oră