Dureri de cap pot fi numite toate durerile localizate la nivelul scalpului cu exceptia ORL acestea fiind si cateva dintre cele mai comune neplaceri resimtite de om pe parcursul vietii, fie ca sunt benigne, fie ca urmare a unei afectiuni care necesita interventia medicului sau chiar chirurgicala.
Ele se impart in doua mari categorii, durerile de cap primare si cele secundare. In acest articol vom vorbi pe scurt despre cele primare, in cealalta categorie incadrandu-se afectiunile mai grave, cu grad ridicat de risc asupra vietii.
Dureri de cap primare
Dintre cele mai comune dureri de cap care pot aparea putem aminti: durerea de cap biliara, durerea oarba, durerea ca efect advers al administrarii medicamentelor, migrena, durerea pe baza de hiper sau hipo tensiune, durerea histaminica, sau post-traumatica.
Dureri de cap cauzate de tensiune
Acest tip de dureri sunt cele mai comune si afecteaza in mare masura adolescentii si persoanele adulte, mai rar copiii. In acest timp, persoanele afectate pot resimti apasari musculare in diferite regiuni ale capului, scalpului sau gatului, zone care devin dureroase si creaza un disconfort. Aceasta apasare, presiune, nu este insa la fel de comuna precum s-ar crede, de multe ori persoanele in discutie resimtind doar durerile.
 
Citește continuarea articolului pe: www.lyla.ro.