Sari la conținut
ce-nu-ai-voie-sa-tii-in-frigider

Frigiderul a devenit unul dintre aparatele ce nu pot lipsi din casa unui om. Totuși nu toate alimentele trebuie păstrate în frigider pentru a nu se strica. Există o mulțime de produse care se mențin mai bine la temperatura camerei.

Iată alimentele care ajung în frigider, deși nu ar trebui puse acolo:

1. Ulei

Uleiul nu ar trebui niciodată depozitat în frigider de vreme ce se îngroașă și devine aproape precum untul. În special uleiul de măsline și cel de nucă de cocos devin astfel, iar odată scoase din frigider va trece destul de mult timp până să revină la forma inițială.

2. Cafea

Cafeaua își pierde savoarea în frigider, așa că nu este o idee prea fericită să fie pusă acolo. În plus, absoarbe toate mirosurile din jur, asfel că va rămâne fără aroma ei specială și va mirosi ca toate celelalte alimente din frigider.

3. Ceapă

Ceapa nu se păstrează bine în frigider, iar dacă este lăsată prea mult acolo se strânge și capătă un aspect urât. În plus, mirosul ei puternic se împrăștie într-un asemenea mediu închis ceea ce va face ca absolut toate alimentele să miroasă a ceapă.

4. Cartofi

Odată puși în frigider, cartofii își pierd atât savoarea cât și textura. Ei se depozitează cel mai bine în locuri reci și întunecoase, înveliți în hârtie și departe de ceapă devreme ce se deterioareaza mai repede dacă sunt puși împreună.

5. Roșii

Tomatele devin și mai gustoase când sunt foarte coapte. Însă dacă le pui la frigider se stopeaza procesul de coacere. În plus, în interiorul roșiei, se vor dezvolta cristale de gheață și aceasta se va înmuia. De aceea este de preferat să cumperi doar atâtea roșii cât urmează să consumi deodată, fără să fie nevoie să le ții la frigider.

6. Miere

Mierea este un conservant natural, asa ca o poti lasa ani buni afara, fara sa i se schimbe gustul si consistenta. Daca tii miere la frigider, se cristalizeaza si se intareste, fiind destul de dificil de scos din borcan.

7. Pepene

Pepenele isi pierde din proprietatile antioxidante daca este tinut la frigider inainte de a fi taiat. Dupa ce a fost taiat poate fi pastrat fara probleme la rece.

8. Paine

Singura forma in care o paine poate fi pusa in frigider este sandvisul. Altfel, daca vrei sa o pastrezi pentru mai mult timp, pune-o direct in congelator.

Comentarii

Ultimă oră