Sari la conținut

Apa minerală, băuturile răcoritoare şi sucurile naturale nu sunt atât de sănătate pe cât credem. Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Braşov au retras de pe piaţă marfă de aproape un miliard de lei vechi. Băuturile nu aveau etichetele în regulă, iar alte sucuri aveau termenul de valabilitate depăşit.

Băuturile carbogazoase cu aromă de lămâie sau portocale aveau îndulcitori cu toate că pe etichetă eram informaţi că savuram un suc natural. Tot eticheta ne păcălea cu imagini în care erau înfăţişate fructe deşi produsul este o băutură răcoritoare cu ... aromă de fructe. O altă problemă a fost descoperită la câteva sortimente de apă minerală. La 16% din operatorii economici apa de izor avea denumirea comercială diferită de numele sursei, pe eticheta produselor nu era menţionată adresa completă a producătorului.

De asemenea, s-au depistat diferite sortimente de băuturi răcoritoare şi nectar de portocale cu termenul de valabilitate depăşit. S-au dat 27 de amenzi într-o săptămână în valoare de 850 de milioane de lei. S-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de aproape un miliard de lei care nu aveau etichetele în regulă.

Comentarii

Ultimă oră