Sari la conținut
ce-facem-cu-brazii-de-craciun

Ce facem cu brazii de Crăciun? Dacă locuiți la bloc și ați optat pentru brazi naturali aveți opțiunea să lăsați pomii de Crăciun la platformele de deșeuri menajere. În cazul în care locuiți la case, brazii îi lăsați lângă sacii cu deșeuri reciclabile.

Este bine să vă interesați dacă nu îl puteți duce chiar la magazinul de unde l-ați achiziționat. Unele magazine oferă vouchere cu suma cuprinsă între 10 și 20 lei celor care au cumpărat brăduți naturali de la ei și îi duc înapoi la începutul lunii ianuarie. Deși suma nu este foarte mare, trebuie să știți că efortul este foarte util, deoarece brazii uscați vor deveni compost și se vor reintegra util in natură.

Bradul uscat poate fi folosit și în grădină. Tulpina curățată de crengi se poate folosi ca arac pentru fasole, zorele sau alte plante cățărătoare, în timp ce crengile sunt ideale pentru protecția straturilor împotriva gerului. Și cum iarna încă nu și-a arătat decât o parte din putere, merită să acoperim plantele rămase în grădină și să le ferim de eventuale înghețuri.


Acele de conifere căzute sunt bune de încorporat în pământ, deorece se vor descompune îmbunătățind solul. Atenție însă, solul va deveni ceva mai acid, ceea ce nu le va conveni tuturor plantelor! Rhododendron-ul, hortensia, merișorul sau afinul sunt câteva plante acidofile. Pământul mai acid este și preferatul unor plante decorative de ghiveci, precum camelia, azaleea, erica.

Dacă bradul de Crăciun a fost unul în ghiveci, este momentul să-l duceți afară și eventual să-l plantați în grădină. Tranziția din interior în exterior trebuie făcută treptat. Mai întâi va sta într-o cameră mai rece și va fi bine udat. După 24-48 de ore, poate fi scos afara, în miezul zilei, în soare, pentru câteva ore. În prima noapte afară, mai ales dacă va fi foarte rece, trebuie adapostit sau macar protejat cu folie anti-îngheț.

După două zile afară, se poate considera că este adaptat și poate sta, în ghiveci afară. Alegeți un loc cu soare. Nu trebuie udat decât dacă pământul din ghiveci este foarte uscat. Poate fi udat doar dacă temeperatura este pozitivă și este de preferat să folosiți apă de ploaie sau zăpadă topită.

Dacă veți decide să rămână în ghiveci pentru încă un an trebuie să-l udați constant și să-i oferiți îngrășământ.

Comentarii

Ultimă oră