Sari la conținut

Ce avere are la Braşov şeful acuzat de mită al ANMDM

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, fiul analistului politic Iosif Boda, a fost deferit justiţiei pentru luare de mită în formă continuată.

Conform declaraţiei de avere, Daniel Boda are proprietăţi în judeţul Braşov.
Casă la Bran şi spaţiu comercial la Braşov. Preşedintele ANMDM are jumătate dintr-o casă de vacanţă la Bran, cumpărată în 2008, precum şi un spaţiu comercial în Braşov, achiziţionat încă din 2001. Declaraţia de avere din noiembrie 2010 mai arată că Daniel Boda a încasat 30.000 de lei din închirierea spaţiului comercial de la Braşov. Daniel Boda are, pe lângă aceste proprietăţi, un apartament şi două case în Bucureşti, un teren agricol de 2,5 hectare în Suceava, primit ca moştenire în 2005, şi un teren intravilan de 650 de metri pătraţi, cumpărat în 2007, la Tărtăşeşti şi conturi echivalând cu aproximativ 140.000 de euro.
Administrator la firme cu acţionari străini. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Daniel Boda deţine 80% din firma D-Abord Serv SRL, care are ca obiect principal de activitate „alte activităţi de asistenţă socială, cu cazare”. În aceeaşi firmă, 20% revine Ipanema Resources SA, cu sediul în Insulele Virgine. Administrator este tot Boda. De asemenea, Daniel Boda este şi acţionar la Centrul Medical Carol SRL. El deţine 5% din acţiuni, cealaltă parte revenind Fortex Zorin Limited, cu sediul în Marea Britanie.
Ar fi primit 5.000 de euro. Preşedintele ANMDM, Daniel Boda, a fost deferit justiţiei pentru că ar fi primit mită 5.000 de euro pentru a dispune restituirea autorizaţiei de funcţionare a unei societăţi de distribuţie medicamente din judeţul Argeş, găsită în neregulă la un control al inspectorilor ANMDM. Boda este acuzat de luare de mită în formă continuată. El a fost numit în 2009, de către ministrul Sănătăţii de atunci, Ion Bazac, la şefia Agenţiei. ANM este instituţia care acordă autorizaţiile pentru comercializarea produselor medicamentoase sau poate decide retragerea acestora de pe piaţă.

Comentarii

Ultimă oră