Sari la conținut
cazuri-de-covid-19-la-elevii-brasoveni

O „uniristă” de a VIII-a, confirmată luni cu Covid 19. Alte două cazuri de coronavirus, depistate marţi dimineață, la alte două unități școlare: Liceul de Arte Plastice și Grădinița 9!

O elevă de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Unirea” a fost confirmată, luni, cu Covid 19. După ancheta DSP-ului, s-a decis ca toți elevii din respectiva clasă să stea acasă. Cel puțin până miercurea viitoare.


   „Săptămâna trecută a manifestat simptome specifice, a fost testată, a ieșit pozitiv în urma testului, iar de luni a intrat în izolare, iar reprezentanți DSP-ului au carantinat clasa, fără să închidă școala. Doar clasa respectivă a intrat în scenariul roșu. Cel puțin până miercurea viitoare”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) Brașov.

Eleva a luat contact cu o parte dintre colegii ei, care veneau zilnic la școală, „însă, profesorii care au avut ore la clasa respectivă au purtat măști, au respectat regulile de distanțare, motiv pentru care DSP-ul a considerat că nu este necesară intrarea în carantină și a cadrelor didactice. Sunt în continuare la școală”.

Acasă, în izolare


   Pe de altă parte, o grupă de la Grădinița cu Program Prelungit 9 și o clasă de a XI-a, de la Liceul de Arte Plastice, sunt în scenariul roșu, în urma confirmării, marți dimineață, a câte unui caz în fiecare dintre aceste unități. La Liceu, simptomele elevei confirmate au apărut de săptămâna trecută, potrivit reprezentanților IȘJ Brașov.


   „Pentru îngrijitoarea de la Grădinița 9 s-a dispus carantinarea atât a ei, cât și a celor 3 cadre didactice cu care a intrat în contact. În urma anchetei, s-a constatat că nu a intrat în contact cu copiii, drept pentru care programul în grădiniță continuă în scenariul galben, după care a funcționat.


   La Liceul de Arte Plastice, eleva din clasa a XI-a a prezentat simptome încă de miercuri, săptămâna trecută, însă a anunțat autoritățile târziu, adică în 21 septembrie 2020. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că a intrat în contact cu puțini elevi. Totuși, Direcția de Sănătate Publică a decis intrarea în scenariul roșu a tuturor elevilor din clasa respectivă”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt IȘJ Braşov.

Comentarii

Ultimă oră