Sari la conținut

Caz incredibil în justiţia braşoveană! Monica Macovei a cerut să fie sancţionat un procuror

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a cerut conducerii Parchetului General să sancţioneze un procuror din Braşov şi chiar să-i ia unul dintre dosarele în care lucrează. Procurorul Mihai Negulescu a reacţionat imediat şi a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-i apere reputaţia profesională. Anchetatorul de la Parchetul Judecătoriei Braşov a câştigat războiul cu fostul ministru al Justiţiei şi vicepreşedinte PDL, Monica Macovei.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a cerut Seviciului Inspecţiei judiciare să efectueze verificări, în cazul procurorului braşovean Mihai Negulescu. Asta după ce fostul ministru al Justiţiei şi vicepreşedinte PDL, Monica Macovei, a trimis o cerere la  Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie. Potrivit solicitării, "Europarlamentarul Monica Macovei (.....) a cerut Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preluarea dosarului penal nr. (…), înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi aflat în instrumentarea (n.r. procurorului Mihai Negulescu), în vederea „soluţionării rapide şi profesioniste a acestuia”. (…) Monica Macovei a solicitat să se efectueze inclusiv verificări privitoare la existenţa unor posibile abateri disciplinare comise de procurorul Mihai Negulescu." citat din comunicatul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii.

Imediat după ce a aflat, procuror Mihai Negulescu a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să-i apere independenţa, imparţialitatea şi reputaţia profesională în raport cu conţinutul solicitării europarlamentarului Monica Macovei. CSM a dispus verificări, pentru a se stabili, cine are dreptate. În urma cercetărilor Inspecţiei Judiciare de la CSM, a reieşit faptul că Ministerul Public nu a dat curs solicitării Monicăi Macovei. Aşadar, dosarul vizat de europarlamentarul PDL rămâne, în continuare, la procurorul Mihai Negulescu. Mai mult, potrivit
Consiliului Superior al Magistraturii, "Verificările au relevat faptul că menţiunile inserate de Monica Macovei în cererea adresată Procurorului General al României, prin care se fac aprecieri negative asupra competenţei profesionale, imparţialităţii şi corectitudinii procurorului Mihai Negulescu, sunt nejustificate. Este relevantă, în acest sens, şi poziţia conducerii Ministerului Public, cea care NU a dat curs cererii de trimitere a dosarului la Bucureşti." potrivit comunicatului de presă remis de CSM.
Totodată, CSM a admis cererea procurorului braşovean Mihai Negulescu, de apărare a independenţei şi imparţialităţii ca fiind pe deplin întemeiată. În dosarul penal vizat de acest scandal, se cercetează condiţiile în care un bărbat a murit, într-o unitate sanitară, după mai multe intervenţii chirurgicale. Monica Macovei nu a fost de găsit la telefonul. A.V.

Comentarii

Ultimă oră