Sari la conținut

Cavalerii teutoni se întorc în weekend la Feldioara

cavalerii-teutoni-se-intorc-in-weekend-la-feldioara

În weekend-ul 1-3 Septembrie, la Feldioara, se va desfăşura un eveniment cu tradiție – Festivalul Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara, manifestare înscrisă în Proiectul „Obiective culturale, tradiţionale şi obiceiuri în comuna Feldioara”.

Programul va cuprinde paradă cu cai, cavaleri şi domniţe, demonstraţii cu cai, concert de muzică medievală, demonstraţii de artă şi lupte medievale, recitaluri, spectacole ale elevilor de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din localitate, cântece populare, concerte extraordinare, spectacol cu torțe și foc de artificii, alături de un program deosebit în cadrul proiectului Legendele Țării Bârsei, ce va aduce în rândul comunității o serie de activități specifice perioadei medievale.

Totodată, în curtea Bisericii Evanghelice din Feldioara va avea loc târgul „Artă şi tradiţie în Cetatea Feldioara”, parte a sărbătorii „Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”, eveniment ce își propune scoaterea la lumină a tradiţiilor şi meşteşugurilor din localitate şi împrejurimi, precum şi punerea lor în valoare prin artă.

Cavalerii teutoni sunt serbaţi în fiecare an la Feldioara deoarece ei sunt întemeietorii cetăţii din localitate. Cetatea teutonilor, cum mai este numită cetatea din Feldioara, este cea mai veche fortificaţie din Ţara Bârsei.

Comentarii

Ultimă oră