Sari la conținut

Castorul mic in umbra castorului mare sau JOB SHADOW DAY

castorul-mic-in-umbra-castorului-mare-sau-job-shadow-day

In ultima zi a saptamanii “SA STII MAI MULTE, SA FII MAI BUN”, elevii clasei a II-a A, ai Liceului de Muzica “Tudor Ciortea” din Brasov, coordonati de doamna profesoara Camelia Epure, s-au aflat in umbra parintilor lor.

Pentru cateva ore, micutii purtand ecusoanele Junior Achivement Young Enterprise Romania (un castor mare alaturi de unul mic) au fost priceputi ucenici. Copiii si-au dorit sa afle mai multe despre locul de munca al parintilor lor, despre secretele profesiunii acestora, despre provocarile, riscurile, avantajele si dezavantajele acesteia.

Astfel au invatat sa picteze, sa realizeze receptia marfii, sa vorbeasca cu clientii intr-un magazin alimentar sau intr-un taxi, au participat la repetitiile unei formatii de jazz si au folosit betele pentru percutie, au aflat drumul lung pe care il parcurge un odorizant auto pana sa ajunga sa ne bucure cu parfumul sau, au aflat cu cata truda ajunge mobila din atelier pana in casa clientilor, au invatat sa manuiasca mistria si clestele, au invatat formula betonului, au descoperit bucuria de a realiza singuri un afis intr-o tipografie si cate si mai cate!

Cel mai mult insa le-a placut sa stea in preajma parintilor lor, sa descopere cu cata truda si pasiune se castiga painea cea de toate zilele. A fost o zi in care parintii si copiii s-au redescoperit, realizand ca au atatea motive pentru a fi mandri unii de altii!

Comentarii

Ultimă oră