Sari la conținut
casa-sfatului-si-reduta-vor-deveni-albastre


Ziua Internaţională de Conştientizarea Autismului stabilită de ONU în urmă cu cinci ani este marcată astăzi la Braşov printr-o serie de acţiuni. După un marş pe strada Republicii de la ora 11,30, la care au participat părinţi ai copiilor cu autism, în Piaţa Sfatului, au fost eliberate baloane albastre, iar într-un cort amplasat tot în Piaţa Sfatului s-a amenajat o expoziţie cu vânzare de dive rse produse începând de la picturi, obiecte confecţionate din lemn şi hârtie făcute de către copiii cu autism. Marţi seara de la ora 20,00, patru clădiri din Braşov, Casa Sfatului, Primăria, Cetatea Braşov şi Centrul Cultural Reduta vor fi luminate în albastru.Toate aceste manifesatări au drept scop conştientizarea comunităţii în privinţa numărului mare de copii cu autism din Braşov.

"Trebuie să se ştie un lucru foarte important că atunci când se intervine cu terapia adecvată, persoana cu autism se recuperează şi aceşti copii au mari şanse ca la vârsta maturităţii să fie independenţi. Asta încercăm să arătăm cu toate acţiunile organizate de noi. Ei pot să lucreze şi pot să-şi câştige existenţa cu talent şi multă dăruire. Tot ce vedeţi în expoziţie sunt lucruri făcute de copii la terapie ocupaţională ţinând cont că alţii nici nu-şi puteau mişca degetele. Aş vrea să transmit tuturor un mesaj de toleranţă, mai multă atenţie şi înţelegere,un îndemn la răbdare faţă de aceste persoane", a declarat Gabriela Plopeanu, preşedinta Asociaţiei "Copiii de cristal", din Braşov. citata de agerpres.ro.


În Braşov existau în anul 2006 un număr de 20 de copii cu autism, iar în prezent cei 16 terapeuţi lucrează cu un număr de 70 de copii şi până la numărul total de 203, trec pe la Asociaţia Copiii de cristal pentru evaluare, alţii aşteaptă pentru terapie pentru că sunt mulţi care aşteaptă să intre la terapie, a mai spus Gabriela Plopeanu.

Comentarii

Ultimă oră