Sari la conținut

Cartul de munte, fără motor, o nouă atracţie pentru turişti în Poiana Braşov

cartul-de-munte-fara-motor-o-noua-atractie-pentru-turisti-in-poiana-brasov

Turiştii care ajung în această perioadă în Poiana Braşov, pot folosi pârtiile și vara. Aceștia au la dispoziţie, pentru prima dată într-o staţiune montană din România, o nouă modalitate de petrecere a timpului liber – cartul de munte, fără motor.

Cartul este folosit pe traseul pârtiilor de schi din Masivul Postăvarul, cu plecare din vârful muntelui până la staţia de telegondolă.

Este uşor de manevrat atât de către copii cât şi de către adulţi, spun reprezentanţii firmei care se ocupă de administrarea carturilor.

La dispoziţia turiştilor stau un număr de 10 carturi. Să închiriezi un cart pentru o coborâre din vârful Masivului Postăvarul până la baza muntelui costă 120 de lei, iar pentru grupuri mai mari de 4 persoane preţul scade până la 80 de lei de persoană. Se adaugă însă şi transportul cu telecabina: 25 de lei.


   Turiştii ajung în vârful Postăvaru cu telecabina. Iar de acolo începe adevărata aventură. Cei care au trăit experienţă spun că nu e greu: trebuie doar să nu ai frică şi să frânezi corect în curbe.

Ideea carturilor care coboară pe pârtie vine din Vestul Europei şi face senzaţie şi în Poiana Braşov.

Mai mult, la poalele Postăvarului familiile pot închiria biciclete cu 4 locuri. Iar în locul derdeluşului din Poiana a fost amenajat pe timp de vara un parc de distracţii pentru copii.

Comentarii

Ultimă oră