Sari la conținut

Care este averea celui de-al 45-lea președinte american? Adevărul despre averea lui Donald Trump

care-este-averea-celui-deal-45lea-presedinte-american-adevarul-despre-averea-lui-donald-trump

Donald Trump, miliardarul nord-american care din data de 20 ianuarie 2017 va deveni oficial cel de-al 45-lea președinte al SUA va fi, fără doar și poate, și cel mai bogat bărbat care accede la această funcție din 1789 încoace. Însă ceea ce nu se știe sigur, și pare-se nici Fiscul nu e capabil să răspundă, e valoarea exactă a averii lui Donald Trump.

Ceea ce se cunoaște e modul în care miliardarul se vinde pe el însuși: "definiția însăși a poveștii de succes american", "omul de afaceri arhetipal", "negociator de neegalat". Donald Trump știe ca nimeni altul cum să-și vândă imaginea atunci când vine vorba de ați spune propria poveste, cea a unui magnat imobiliar care și-a construit imperiul de unul singur. În realitate, primul pas al viitorului președinte republican s-a bazat pe sprijinul tatălui său, Fred Trump, de asemenea, un profesionist imobiliar și unul dintre cei mai bogați oameni din Statele Unite, care l-ar fi împrumutat cu cel puțin un milion de dolari, conform declarațiilor lui Trump. Au urmat și zeci de pași greșiți, de zile grele în care împărțirea averii lui Trump sau sfidarea falimentului companiei sale au stat ca subiect central pe prima pagină a ziarelor.

Donald Trump nu ezită deloc să răspundă sec atunci când e chestionat asupra averii sale: peste 10 miliarde de dolari americani. Mai mult, veniturile sale anuale cash s-ar ridica la peste 550 de milioane de dolari.

Imperiul imobiliar Donald Trump e într-adevăr impunător: omul de afaceri a investit în mai multe clădiri, cum ar fi Turnul Trump din New York, o proprietate evaluată de el, cel puțin 687 milioane de dolari, dar și în terenuri de golf, apreciate la cel puțin 550 milioane, hoteluri pentru 100 de milioane, și aeronave la 58 milioane. De asemenea, la acestea s-ar adăuga și niște vile, cotate la circa șase milioane de dolari.

În lipsa unei declarații fiscale, lucru sesizat de altfel inclusiv în timpul recentei campanii electorale pentru funcția supremă în stat și admis de Trump însuși, nimeni nu știe nimic sigur la acest capitol. Tocmai de aceea, cei de la „Fortune” și „The Wall Street Journal” spun că atunci când Trump vorbește despre venituri anuale de peste 550 de milioane de dolari anual, cititorul ar trebui să admită doar 160 – 180 de milioane de dolari cash pe an. Iar atunci când vine vorba despre întreaga sa avere, cotată la peste 10 miliarde de dolari, „Blomberg” neagă categoric suma și o reduce de peste trei ori, la cel mult trei miliarde.

Donald Trump va câștiga peste 400.000 de dolari anual ca președinte, cu mult peste omologii săi principali. Premierul canadian, Justin Trudeau, primește anual 327.000 de dolari anual, și aceia canadieni, cancelarul german Angela Merkel câștigă pe an puțin peste 234.000 de dolari, în timp ce șeful sud-american Jacob Zuma, atinge suma de 223.500 de dolari. Francezul Francois Hollande are la rându-i puțin sub 195.000 de dolari, dar trebuie reamintit că acesta și-a diminuat veniturile cu 30% în urma recentei crize economice. Ultimul pe această listă e președintele Chinei, Xi Jinping, cu „fabuloasa” sumă de 22.000 de dolari americani câștigați într-un an.

sursa: click.ro

Comentarii

Ultimă oră