Sari la conținut

Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge şi în Braşov

caravana-smurd-fii-pregatit-ajunge-si-in-brasov

Caravana SMURD „Fii pregătit”, care instruieşte populaţia pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, îşi continuă traseul şi în 2018, pentru cel de-al treilea an consecutiv urmând să ajungă până la sfârşitul anului în 75 de localităţi din toată ţara.

În luna martie, aceasta va ajunge la Braşov şi Făgăraş, iar până în iunie, va străbate 16 judeţe. Cei care doresc să se înscrie, o pot face completând formularul pentru participarea la cursuri pe site-ul fundatiapentrusmurd.ro şi în aplicaţia DSU a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă disponibilă în App Store şi Google Play.

Caravana constă ȋn deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, în care este amenajată o sală de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotată cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor necesare.

Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din sistemul de urgenţă şi sunt susţinute de formatori specializaţi, angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Modulul de instruire include o parte de proiecţie a unor filme realizate de DSU şi IGSU şi o sesiune în care paramedicii SMURD fac demonstraţii practice interactive.

În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri şi a ajuns în 77 de localităţi. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici şi formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire.

Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate şi ştiu să reacţioneze mai bine în faţa unei situaţii de urgenţă.

Comentarii

Ultimă oră