Sari la conținut

„Carantină”, la instituțiile culturale din Brașov

carantina-la-institutiile-culturale-din-brasov


Instituţiile de cultură din subordinea autorităţilor locale sau judeţene şi-au suspendat activitatea cu publicul sau au restricţionat-o drastic. De exemplu, cele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov au prezentat, programul pentru următoarea perioadă şi măsurile pe care le-au luat pentru a limita infectarea cu noul virus.

    Muzeul de Istorie şi Muzeul de Etnografie: doar grupuri mici, restul la uşă

Muzeul Judeţean de Istorie restricţionează accesul grupurilor mai mari de 15 persoane, anulează activităţile culturale ce implică prezenţa unui număr mai mare de 15 persoane şi sistează activităţile programate în planul de acţiuni culturale şi care implică participarea publicului larg.


   Muzeul de Etnografie suspendă atelierele pedagogice şi sistează evenimentele cuprinse în lista acţiunilor culturale, în perioada 11-31 martie.

Numărul de vizitatori va fi limitat la 10 persoane/tur, iar muzeul îşi va reduce programul de lucru cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00 – 17:00, programul în weekend fiind sistat.

La Muzeul Casa Mureşenilor şi Muzeul de Artă, program aproape normal


 Muzeul de Artă suspendă programul educativ destinat elevilor şi vizitele ghidate şi îşi restrânge activitatea, instituţia urmând să fie închisă sâmbăta şi duminica. Prezenţa simultană a vizitatorilor va fi posibilă doar pentru maximum 5 persoane. Conducerea va lua măsurile necesare pentru dezinfecţia permanentă a holului de acces. Pe de altă parte, muzeul va fi închis în perioada 23 martie - 23 aprilie 2020, pentru realizarea unor lucrări de renovare.


     Muzeul „Casa Mureşenilor” reduce programul cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00-17:00 şi renunţă practic la ziua de sâmbătă.

Totodată, suspendă sau amână toate evenimentele publice, până la 31 martie 2020. O altă măsură este limitarea accesului pentru grupurile de vizitatori, la maximum 10 persoane simultan.

Şi la Centrul Cultural Reduta şi Şcoala de Arte sunt suspendate activităţile

Centrul Cultural Reduta suspendă toate evenimentele culturale şi cursurile programate în toate sălile instituţiei, în perioada 11-31 martie 2020, deşi, cu o zi înainte ceruse DSP-ului aprobarea pentru găzduirea concertelor Adei Milea şi „Fără Zahăr”.


      Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” suspendă toate cursurile şi activităţile artistice programate, până în 22 martie 2020 (perioadă în care sunt închise şi instituţiile de învăţământ preuniversitar), cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri. Instituţia intră de asemenea într-un amplu proces de dezinsecţie şi dezinfecţie.



   Jucărioteca, închisă. Cărţile restituite, ţinute la căldură

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” sistează toate activităţile cu copiii, închizând Secţia pentru Copii şi Jucărioteca. De asemenea, va fi închisă sala de lectură pentru public şi va fi restrâns accesul în clădire pentru un număr mai mare de 20 de persoane simultan. Cărţile care sunt restituite nu vor mai fi intercalate pe rafturi, ci vor fi ţinute lângă o sursă de căldură sau se vor face prelungiri telefonice, până la 31 martie 2020.
În toate instituţiile sunt luate măsuri suplimentare de dezinfecţie.



   Închis la :Operă, Filarmonică, Teatru Dramatic, Teatrul Arlechino

Pe de altă parte, dintre instituţiile de cultură din subordinea Primăriei municipiului Braşov, Opera şi Filarmonica au anunţat încă de marţi că îşi suspendă spectacolele până în 31 martie 2020. Ieri, şi Teatrul Sică Alexandrescu şi Teatrul pentru Copii Arlechino au anunţat că își suspendă spectacolele până în 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire.

Măsurile de la Zoo: închis la Planetariu, autobuzul safari şi clădirea cu specii exotice!


Dacă marţi, directorul Zoo spunea că obiectivul poate fi vizitat la toate obiectivele, ieri, în urma şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a anunţat că vizitele sunt oprite la Planetariu, autobuzul safari şi în clădirea cu specii exotice. Toate acesta până în 22 martie 2020.

Comentarii

Ultimă oră