Opera Brașov deschide cea de-a 65-a stagiune, sâmbătă, 16 septembrie 2016, de la ora 18.30 în Sala Operei. Melomanii sunt aşteptaţi la spectacolul tradiţional de deschidere a stagiunii - capodopera verdiană „Traviata”.

  Premiera lucrării a avut loc la Teatro La Fenice din Veneţia, în data de 6 martie 1853. În anul 1848, Alexandre Dumas-fiul a publicat „Dama cu camelii”, roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursă de inspiraţie pentru „Traviata”, cu singura diferenţă că în operă, personajul feminin apare sub numele de Violetta Valery. Lucrarea beneficiază de un libret în limba italiană scris de Francesco Maria Piave.

   „Traviata” descrie scurta, dar agitata viaţă, precum şi moartea tragică a unei celebre curtezane din înalta societate a secolului al XIX-lea din Paris. Povestea Violettei Valery impresionează de peste un secol şi jumătate, datorită ideii nobile pe care o transmite: sacrificiul de sine. Violetta Valery devine victima societăţii în care trăieşte, acceptând, din dragoste pentru Alfredo Germont, un compromis care îi va grăbi sfârşitul.

    Muzica verdiană, într-un context pur romantic, transmite în egală măsură pasiune, frumuseţe, dramatism, eleganţă şi o umanitate profundă. Violetta apare ca o eroină clasică, al cărei sacrificiu transcende dragostea şi moartea, în fapt, cele două teme în jurul cărora se desfăşoară opera.

  În distribuţie: Cristina Radu – Violetta Valery, Florin Guzgă (Opera Naţională Română Iaşi) – Alfredo Germont, Adrian Mărcan – Giorgio Germont, Asineta Răducan – Flora Bervoix, Sonia Hazarian – Annina, Claudiu Bugnar – Gastone, Nicolae Zaharia – Baronul Douphol, Paul Tomescu – Marchizul d’Obigny, Marian Reşte – Dr. Grenvil, Dan Ionescu – Majordomul, Irinel Felea – Grădinarul.

   Solişti balet: Ramona Mezei, Dorin Mirea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Gheorghe Mustea din Republica Moldova, iar regia artistică este semnată de Dimitrie Tabacaru. Scenografia şi costumele: Rodica Garştea. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga.
Îşi dau concursul Corul, Baletul şi Orchestra Operei Braşov.

  Preţul biletelor este de 20 sau 30 de lei. În stagiunea 2017 – 2018, accesul copiilor la spectacolele de operă şi operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani.

  Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, Brașov. Program: Luni - Vineri (10 - 17) şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).