Sari la conținut

În acest week-end, asociaţia EuroTrainer organizează evenimentul internaţional de mers pe jos în Braşov şi Poiana Braşov.
IVV, asociaţie internaţională. Asociaţia este membru al Internationaler Volkssportverband (IVV). În această calitate, EuroTrainer organizează în România acţiuni/evenimente de „walking”, cu aplicarea regulilor IVV. Mersul pe jos non-competitiv pe trasee de dificultate mică sau medie, marcate, reprezintă cea mai extinsă activitate a IVV. La fiecare eveniment sunt disponibile, de regulă, trei opţiuni de distanţe (5 km, 10 km şi cca. 20 km). Pentru prima dată, mai ales celor care sunt însoţiţi de copii sau vârstnici, le este recomandat traseul mai scurt.
Cum este organizat traseul. La începutul şi la punctele de control (de-a lungul traseului) se distribuie apă şi, uneori, băuturi răcoritoare. Din motive de siguranţă participanţii vor trece, de-a lungul traseului, prin puncte de control, unde prezintă cardul de participare, care va fi ştampilat. La capătul traseului, finaliştii înapoiază cardul de participare, iar cei care au Carnetul de marcare a kilometrajului parcurs în reţeaua internatională a IVV, li se aplică ştampila cu locaţia şi distanţa parcursă.
Socializarea, foarte importantă. În clădirea în care sunt organizate punctele de start/plecare şi sosire sunt amenajate spaţii corespunzatoare pentru mic dejun şi pranz. Sunt disponibile la preţuri „populare” băuturi (apa, cafea, ceai, sucuri), gustări, 1-2 feluri de mâncare, astfel încât participanţii la eveniment să poată face cunoştinţă şi să poată discuta între ei. Socializarea participanţilor din ţară şi din străinătate este o componentă importantă a acestor evenimente.
Care sunt traseele. Cele trei trasee pentru evenimentul care urmează să se desfăşoare sâmbătă şi duminică sunt: Kronstdat (5km), Cetăţuia (10 km) şi Poiana Soarelui(5 km). Plecarea pe traseu, pe bază de înscriere şi achiziţie pachet de start, care costă 10 lei, are loc între orele 8:00 şi 12:00, revenirea din traseu fiind până la ora 18:00. Participanţii pot opta pentru trasee mai lungi care vor fi ghidate: Belvedere (20 km), Poiana Ursului (30 km) sau Cetatea Rîşnov (24 km). Plecarea pe traseele mai lungi se face între 8:30 şi 9:00 (pe data de 28 mai) şi 9:30 (pe data de 29 mai).

Alternativă la competiţiile de marş. Internationaler Volkssportverband (Federatia Internaţională de Sport Popular - IVV) a fost constituită în anul 1968, la Lindau de către asociaţii din Germania, Elveţia, Liechtenstein şi Austria, ca alternativă la competiţiile sportive de marş. În prezent, IVV are 30 de membri naţionali şi 24 membri la nivel de cluburi/asociaţii individuale.

Comentarii

Ultimă oră