Sari la conținut

Campanie de prevenire a furturilor din locuințe: „HOȚII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV!”

campanie-de-prevenire-a-furturilor-din-locuinte-hotii-sunt-creativi-fii-preventiv-(1)

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate, continuă campania de
prevenire a furturilor din locuinţe – „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”, în baza prevederilor protocolului de colaborare încheiat între I.G.P.R. şi Groupama Asigurări pe perioada august-decembrie 2017.

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Braşov au desfăşurat şi în luna octombrie 2017 activităţi în cadrul campaniei. Astfel, au fost organizate întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari de pe raza municipiului Braşov și acțiuni de distribuire materiale în zonele cu risc criminogen.

La întâlnirile cu asociațiilor de proprietari au fost prezentate informaţii referitoare la modalităţile utilizate de infractori pentru a comite furturi din locuinţe, precum şi recomandări preventive pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni.

În acțiunile desfăşurate au fost distribuite peste 1000 broşuri și 150 afișe cu recomandări preventive.


Astfel, în scopul prevenirii furturilor din locuinţă, Poliţia vă recomandă:

1. Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă.
2. Pentru asigurarea securităţii locuinţei, îmbinaţi mijloacele mecanice cu cele electronice.
3. Alegeţi încuietori prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor.
4. Dacă locuiţi la parter, etajul 1 sau ultimul etaj, asiguraţi-vă ferestrele prin montarea unor gratii metalice sau un sistem antiefracţie.
5. Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse ,,promoţii” în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie.
6. Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai mare de timp în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.
7. Dacă sesizaţi o spargere, sunaţi imediat la 112 – Apel unic de urgenţă sau la cea mai apropiată unitate de poliție. Indiferenţa faţă de astfel de situaţii nu face decât să îngreuneze prinderea autorilor care, între timp, pot comite şi alte infracţiuni.

Hoții sunt inventivi și pot transforma orice vulnerabilitate într-o ocazie de a da următoarea lovitură. Nu le lăsati nicio portiță deschisă!

Comentarii

Ultimă oră