Sari la conținut
campanie-de-dezinsectie-la-brasov-prioritate-o-au-parcurile-si-zonele-de-agrement

Primăria Brașov va derula până pe 30 iunie 2019 campania de dezinsecție, deparazitare, deratizare și dezinfecție pentru combaterea insectelor și a căpușelor de pe domeniul public și privat, urmând ca în unitățile de învățământ să se facă operațiuni de deratizare și dezinfecție.

În conformitate cu precizările reprezentanților Primăriei, campania pentru combaterea căpușelor a început în data de 14 iunie și până în prezent, s-a efectuat în zonele de agrement și parcuri, iar de săptămâna aceasta se continuă cu locurile de joacă și zonele verzi de la grădinițe. Substanța utilizată este: Solfac EW 50 , având substanță activă cyfluthrin.

„În perioada execuției tratamentelor pentru combaterea căpușelor pe domeniu public și privat al Municipiului, apicultorii trebuie să își ia toate masurile pentru protejare familiilor de albine din municipiu.

Serviciile de deratizare, dezinsecție, dezinfecție în incinta unităților de învățământ și instituțiilor publice din municipiul Brașov se vor derula până în 30 iunie. Substanțele folosite sunt: pentru deratizare, substanța utilizată este Deration Parafinat, substanța activă – bromadiolone; pentru dezinsecție, substanța utilizată este Super Killer 25 EC, substanța activă – cipermetrin; pentru dezinfecție substanța utilizată este Preventol CD 601, substanța activă – biphenyl-2-ol. Săptămâna trecută s-a derulat și campania de dezinsecție pentru luna iunie. Substanțele utilizate au fost: K-Othrine Profi EC 250, având substanță activă deltamethrin, folosite pentru combaterea insectelor adulte, și Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanță activă S-metopren. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate”, au precizat edilii.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Comentarii

Ultimă oră