Sari la conținut

Valoarea estimativă a investiţiei este de 3,28 milioane de lei.

Municipalitatea braşoveană a depus la începutul acestei săptămâni documentaţia privind accesarea de fonduri europene pentru achiziţionarea şi instalarea echipamentelor de monitorizare video a unor unităţi şcolare din oraş.
În cadrul proiectului ar urma să fie amplasate sisteme moderne de securitate şi de monitorizare pentru şcolile generale nr. 2, nr. 3,  nr. 4, nr. 11, nr. 15, nr 25, nr. 31, Corpul A al Şcolii Generale Nr. 15, Colegiul Naţional "Unirea" şi Colegiul Economic "Andrei Bârseanu".
Criterii de selecţie. Potrivit directorului Compartimentului de Relaţii Europene din Primăria Braşov, Cecilia Doiciu, selecţia celor nouă unităţi de învăţământ s-a făcut luând în considerare incidenţa fenomenului infracţional în şcolile vizate şi riscul apariţiei unor situaţii de urgenţă. Doiciu a precizat că soluţia tehnică propusă "permite monitorizarea în timp real a evenimentelor care pot constitui o potenţială ameninţare la adresa siguranţei elevilor, a personalului şi a bazei materiale a unităţilor şcolare (infracţiuni, situaţii de urgenţă), facilitând o intervenţie rapidă şi eficientă în cazul producerii acestora şi îndeplinind totodată un rol de prevenire a criminalităţii.
Creşte siguranţa. Prin această investiţie se urmăreşte reducerea cu 50% a gradului de infracţionalitate la nivelul instituţiilor şcolare şi cu 20% a timpului de intervenţie a celor cu atribuţii în domeniul asigurării siguranţei şi ordinii publice". Valoarea estimativă a investiţiei este de 3,28 milioane de lei, dintre care 2,58 milioane de lei reprezintă contribuţia nerambursabilă.

Comentarii

Ultimă oră