Sari la conținut
burse-doctorale-pe-bani-europeni

Doctoranzii Universităţii Transilvania care au parcurs programul educaţional cu susţinere europeană, au avut parte de situaţii financiare dificile. În urmă cu mai bine de un an, 63 de tineri au primit burse doctorale pentru dezvoltare durabilă prin programul POSDRU. Sumele necesare şcolarizării lor au fost plătite de Universitatea Transilvania, şi recuperate ulterior de la finanţatorul european. Un impediment peste care au trecut cei implicaţi, aflaţi acum la final de studiu. Cel mai important beneficiu al acestor cursanţi este că vor avea şansa să lucreze în cercetarea universitară, dar şi să intre în atenţia străinilor care îi pot angaja în proiecte de scurtă sau lungă durată, bine plătite.
Cei 63 de doctoranzi s-au specializat la Universitatea Transilvania în IT, Ingineria materialelor, a Sistemelor, electronic şi Telecomunicaţii, dar şi în Marketing, Matematică, Silvicultură, Filologie şi, evident, Medicină. Aceştia au beneficiat de burse lunare de 2000 de lei sau sprijin financiar de 4000 de lei, în cazul în care au studiat în străinătate. Fondurile au venit de la Uniunea Europeană prin programul POSDRU, chiar dacă plata a avut ceva întârzieri.
La Universitarea Transilvania au mai fost, în aceeaşi perioadă, şi alţi 50 de doctoranzi, care însă au primit burse finanţate prin programul naţional, în valoare de 750 de lei lunar. Conducerea  Universităţii consideră că aceste programe europene sunt foarte benefice pentru cursanţi, motiv pentru care a depus deja proiecte de finanţare pentru alte burse doctorale, dar şi post doctorale. În urma acestui proiect  au fost prezentate peste 140 de lucrări ştiinţifice şi alte 216 au fost publicate.

Comentarii

Ultimă oră