Sari la conținut

Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov a dat ieri publicităţii evaluarea finală a rezultatelor Bursei Generale a Locurilor de Muncă din 15 aprilie.
Numai 93 de şomeri din cei peste 1.100 care au stat la coadă, în ploaie şi frig, au reuşit să se şi angajeze, iar 1.100 de joburi au rămas neocupate.  
Ofertă tentantă. Cei 103 de agenţi economici prezenţi la Bursă au oferit 1.210 locuri de muncă, atât pentru persoane studii superioare – 245 locuri, cât şi pentru studii medii – 965 de  locuri, joburile acoperind o paletă de 226 de meserii (65 pentru studii superioare). 1.123 de persoane au căutat să obţină un loc de muncă în acea zi, când au fost angajate pe loc 52 de persoane, dintre care patru cu studii superioare. 845 dintre participanţi au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă, totuşi, doar 41 au fost încadraţi în muncă în cele 30 de zile ulterioare bursei.
Ce s-a angajat. Cei 93 de braşoveni ieşiţi din şomaj au fost angajaţi în meserii precum: specialist resurse umane, funcţionar informaţii clienţi, ingineri, şofer, ambalator manual, lăcătuş, primitor distribuitor, zidar, muncitor necalificat, montator pereţi si plafoane din gips-carton, reprezentant vânzări, inginer producţie, operator calculator, primitor-distribuitor, controlor calitate, ambalator manual, montator subansamble, strungar universal, sudor, dulgher, casier, vânzător, agent comercial, ospătar, agent pază, electrician, instalator, bucătar, muncitor necalificat.
Nicio şansă pentru şomeri. Dintre şomerii angajaţi doar şapte sunt absolvenţi de studii superioare, 2 au doar învăţământ general sau incomplet şi 12 pe cel de ucenicie sau şcoala profesională. Patru dintre şomerii reangajaţi la Bursă nu mai primeau nici măcar indemnizaţie de şomaj. Şase dintre cei care au scăpat de şomaj au până în 25 de ani, 17 persoane au vârsta cuprinsă în intervalul 25-35 ani, 22 persoane au vârsta cuprinsă în intervalul 35-45 de ani şi 48 de persoane sunt peste 45 de ani.  La Bursa din 2010, 98 agenţi economici au oferit 902 locuri de muncă, au fost 1.514 şomeri la coadă, 962 selectaţi şi 124 au fost angajaţi în luna următoare, dintre care 77 pe loc.

Comentarii

Ultimă oră