Sari la conținut
bursa-agricola-la-brasov

Vicepreședintele Consiliului Județean Bra-șov, Mihai Pascu, a anunțat că Brașovul ar putea avea o bursă agricolă regională.

Acesta este unul dintre proiectele de anvergură pe care conducerea Consililui Județean Brașov le-a transmis la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, pentru a fi finanțat din fonduri europene pentru perioada 2014 -2020, următorul interval pentru care se fac portofolii de obiective care ar trebui finanțate.
Rolul acestei burse este acela ca, în afara oferiririi de consultanţă fermierilor, să se ocupe și de prognoze privind produsele care vor fi căutate pe piaţă în anul următor, astfel încât fermi-erii să știe din timp ce culturi să pregătească. „La fel vrem să facem și pentru crescătoriide animale. Noi vindem tăurași la unguri, care pun un preț dublu și îi vând la turci. Trebuie să devenim un actor vocal atât în fața Ministerului Agriculturii, cât și în fața potențialilor cumpărători. Practic, această bursă trebuie să facă preluări de produse, să aibă capacități de stocare și apoi să le valorifice. Este un proiect pe care vrem să îl punem la punct pentru că fermierii se plâng de taxe și de madia intermediarilor“, a precizat Mihai Pascu.
De asemenea, un alt rol important al acestei burse este stabilirea de contacte şi parteneriate cu producători externi. Mai mult, având în vedere că la Brașov se va realiza centrul internodal CFR de la Bod-Feldioara, autoritățile județene vor ca Braşovul să fie și un centru regional de stocare a mărfurilor agricole în silozuri.

Comentarii

Ultimă oră