Sari la conținut
bun-venit-pe-lume-(1)

Nici nu s-a terminat bine ultima campanie, că cei de la Asociaţia ,, Salvaţi Copiii ,, , filiala Braşov, au început un nou proiect. De această dată este vorba despre proiectul Bun Venit Pe Lume!

,, Este a doua ediţie. Convinşi de necesitatea şi de utilitatea şi de bucuria cu care a fost întâmpinat, mai ales rezultatele finale ale proiectului Bun Venit Pe Lume, ne-am propus şi anul acesta să o luăm de la capăt şi să facem o treabă la fel de bună. ,, a declarat Anca TIMIŞ – preşedinte Asociaţia “Salvaţi Copiii”, în cadrul emisiuni MIX ACTUAL, difuzată pe MIX 2 TV şi moderată de Onelia Pescaru.

De la bun început, Campania şi-a propus să ajute maternităţile din România, mai ales cele de stat. ,, România  este din păcate în top la mortalitatea infantilă, ceea ce înseamnă procentul de decese în rândul copiilor nou născuţi. Desigur, cauzele sunt multiple, putem să discutăm şi despre ele. Important este că se întâmplă, important este că se poate schimba ceva, important este că marea majoritate din acest procent se datorează şi ineficientei dotări sau dotările depăşite ale spitalelor şi ale maternităţilor. ,, a mai spus Anca TIMIŞ – preşedinte Asociaţia “Salvaţi Copiii”

Reprezentanţii asociaţiei ,, Salvaţi Copiii,, , filial Braşov au luat legătura cu medicii maternităţii Braşov şi au discutat despre problemele cu care se confruntă instituţia medicală. ,, Aşa am ajuns să cumpărăm un pulsiometru şi un tensiometru, oricum sună complicat dar au însumat undeva la 7400 de euro. Bani pe care i-am strâns în cadrul ediţiei trecute a campaniei. ,, a spus Anca TIMIŞ, în cadrul aceleaşi emsiuni.

În afară de Braşov, încă 12 oraşe din ţară au beneficiat, prin cadrul asociaţiei ,, Salvaţi Copiii,, , cu sprijinul acestei campanii, de echipamente medicale de maximă necesitate.

,, Pe lângă simplul gest de a dona un euro sau doi euro, poate părea banal, dar eforturile unite salvează întradevăr vieţişi lasă copiii să trăiască şi să aibă un destin. ,, a mai spus Anca Timiş.

Concret pentru Campania din acest an este promovat un număr de SMS, 883, la care se pot face donaţii de câte 2 euro. În paralel sunt organizate şi evenimente caritabile pentru strângerea de fonduri. Din banii strânşi vor fi cumpărate echipamentele necesare maternităţii din Braşov.

Întreaga emisiune o puteţi urmări aici!

Comentarii

Ultimă oră