Sari la conținut

Bugetul pentru premiile de la Festivalul de Dramaturgie Braşov

bugetul-pentru-premiile-de-la-festivalul-de-dramaturgie-brasov

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen de vineri a Consiliului Local Braşov este şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului Festivalului de Dramaturgie Contemporană.

Potrivit proiectului, va fi acordat un singur premiu de spectacol, numit „Marele premiu - cel mai bun spectacol”, în valoare de 4.000 de lei. Va fi premiat şi cel mai bun regizor, cu suma de 2.000 de lei, iar pentru cea mai bună scenografie se va acorda un premiu de 1.750 de lei. Tot 1.750 de lei este şi valoarea premiilor pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă. Câştigătorul premiului special al juriului va primi 1.500 de lei. Toate sumele sunt impozabile.


   La Festivalului de Dramaturgie Contemporană Braşov se pot înscrie trupe profesioniste de teatru dramatic din întreaga lume, cu condiţia ca spectacolele să fie realizate în ultimul an (această perioadă poate fi prelungită în funcţie de context) şi să se bazeze pe texte teatrale scrise după 1980.


   Ca organizator, Teatrul Sică Alexandrescu are dreptul de a participa în concurs cu maximum trei spectacole (nu mai mult de un spectacol la Sala Mare şi nu mai mult de două spectacole la Sala Mică).

Juriul va fi compus din trei persoane, personalităţi teatrale. Potrivit proiectului, fiecare membru al juriului va fi remunerat cu minim 1.800 de lei şi i se va asigura transportul, cazarea şi masa.


   La festival vor fi invitaţi de onoare – critici de teatru, dramaturgi, regizori, scenografi, actori, directori de teatru, secretari literari, esteticieni, alţi oameni de cultură şi artă din ţară şi străinătate, numărul acestora fiind de maxim 40 de persoane. Acestora li se asigură cazarea, masa şi transportul.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană este organizat de Teatrul „Sică Alexandrescu”, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, UNITER şi Ministerul Culturii.

Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră