Sari la conținut

Bugetul judeţului Braşov a fost aprobat fără votul PSD

bugetul-judetului-brasov-a-fost-aprobat-fara-votul-psd

Proiectul de buget pe anul 2016 al judeţului Braşov a fost aprobat fără votul grupului Partidului Social Democrat din plenul Consiliului Judeţean. PSD-iştii susţin că localităţile conduse de primari social-democraţi au primit cu 25% mai puţini bani în comparaţie cu primăriile Partidului Naţional Liberal. 26 de milioane de lei este suma dată de Guvern judeţului nostru. Cei mai mulţi bani, un milion de lei, au fost direcţionaţi spre visteria municipiului Braşov.

Liderul grupului PSD, Mihai Popa, a precizat că social-democraţii nu sunt de acord cu acest proiect pentru ca au fost defavorizate comunele şi oraşele conduse de primari PSD. „Partidul Social Democrat nu a fost consultat atunci când au avut loc discuţiile despre buget. Acesta a fost întocmit rapid de Executiv, iar oamenii noştri din comisii nici măcar nu şi-au putut exprima punctul de vedere. Oamenii din localităţile PSD au fost nedreptăţiţi şi nu este normal, pentru că vorbim despre fonduri primite de la Guvern. De aceea nu am fost de acord să votăm acest buget”, a declarat Mihai Popa. Răspunsul reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal din Consiliul Judeţean a venit imediat. „Nu este adevărat ceea ce declară colegii de la PSD. Pentru prima dată în ultimii ani, fiecare primărie din judeţ a primit bani. Nu este vina noastră că PSD are primari doar în localităţile mici şi automat acolo s-au dat bani mai puţini. Am încercat să ajutăm pe toată lumea şi am alocat fonduri suficiente chiar şi la primăriile UDMR. Sumele alocate au fost raportate la numărul de locuitori din fiecare localitate”, a contrat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor.

Sume importante au mai primit oraşe precum Râşnov, Codlea şi Săcele, fiecăruia fiindu-i alocaţi circa 900.000 de lei. PSD a mai solicitat şi să se „ia bani” de la localităţile bogate, precum Ghimbav şi Cristian şi să se acorde sume mai mari către Vama Buzăului, Hălchiu şi Mândra. După discuţii aprinse, proiectul de buget a fost aprobat cu 25 de voturi „pentru”, din totalul celor 32 de consilieri judeţeni prezenţi în sală.

Comentarii

Ultimă oră