Sari la conținut

Bugetarii vor încasa prime doar dacă sunt amabili, stau peste program şi nu bârfesc

bugetarii-vor-incasa-prime-doar-daca-sunt-amabili-stau-peste-program-si-nu-barfesc

Cum vor fi premiaţi şi avansaţi bugetarii după noua lege a salarizării angajaților din sistemul de stat. Bugetarii vor fi promovați și recompensați cu prime lunare inclusiv în funcție de cât de amabili sunt cu ai lor colegi și cât de preocupați sunt de interesul general al instituției unde sunt angajați. În cazul medicilor, va conta și cât de fideli sunt spitalului în care lucrează, iar judecătorii vor încasa prime dacă rezolvă rapid multe dosare.

Toate aceste criterii de performanță - aproape integral redactate la modul general, sub forma unor principii - au fost avansate de ministere pentru a fi incluse în noua lege a salarizării angajaților din sistemul bugetar și a fi avute în vedere, alături de alți factori, la promovarea și la recompensarea financiară a acestora. Setul de criterii, inclus în mai multe documente obținute din Guvern de Profit.ro, relevă că bugetarii care vor să avanseze vor fi evaluați inclusiv în funcție de integritatea lor morală și etică, asumarea responsabilității, respectarea "ordinii și disciplinei la locul de muncă" și capacitatea de a lucra independent, dar și în echipă.

Pentru acordarea de prime vor conta depășirea timpului normal de lucru, activitățile suplimentare prestate pe lângă cele din fișa postului, conduita la locul de muncă, cantitatea și calitatea lucrărilor finalizate, timpul de execuție pentru lucrări repartizate. Capacitatea de a crea în departamentul în care lucrează un climat neconflictual și de bună colaborare cu alte departamente și preocuparea "pentru interesul general al instituției" vor fi alte criterii care trebuie îndeplinite de către bugetari dacă vor prime.

Comentarii

Ultimă oră