Sari la conținut

Că vara se poartă bronzul nu mai este nici o noutate, însă din dorinţa de a-l avea pe cel perfect, cei mai curajoşi braşoveni, să le spunem aşa, se lasă în bătaia soarelui chiar şi la orele în care specialiştii  NU recomanda acest lucru.

Nici măcar codul roşu de caniculă sau  avertizările de nivel crescut al radiaţiilor ultraviolete nu poate înlătura dorinţa de bronz a unora. Nu vă jucaţi cu focul, spun medicii, care avertizează că expunerea îndelungată la soare, la orele prânzului, poate avea urmări grave. E trecut de miezul zilei şi tot mai mulţi braşoveni dornici să prindă toate razele soarelui într-o singură zi s-au înghesuit în zonă Pasajului de pe strada Griviţei, la bronzat. Ce ne pasă nouă de codul roşu sau de avertizarea că Braşovul este pe locul doi la nivelul naţional în privinţa radiaţiilor ultraviolete? Important este să avem bronzul perfect, îşi spun probabil doamnele şi domnii din imagini. Potrivit specialiştilor care efectuează măsurători, marţi, de exemplu, Mangalia şi Constanţa au fost cele mai afectate de radiaţii, urmate îndeaproape de Braşov, Brăila şi Bucureşti.

Indicele radiaţiei UV este o estimare internaţională a nivelului de ultraviolete la suprafaţa pământului. Se  calculează cu scopul de a ajuta populaţia să se protejeze de acestea în condiţiile în care cerul este senin. Indicele UV se măsoară pe o scară de la 0 la 11. Cu cât este mai ridicată valoarea cu atât este mai mare pericolul ca pielea să fie afectată de razele soarelui. Chiar şi cei care se feresc de razele fierbinţi ale soarelui la umbră nu îi văd prea bine pe braşovenii care se bronzează în miezul zilei. Pe lângă produsele de protecţie bine cunoscute, un alt accesoriu numai bun pentru astfel de zile ar fi umbrelă. Recomandabil ar fi aşadar să nu va sfiiţi să o folosiţi chiar şi în zilele toride, nu numai atunci când plouă.

Comentarii

Ultimă oră