Sari la conținut

Breaking News: Trei persoane suspectate de furturi din sediile Hidromecanica şi Carfil, arestate

breaking-newstrei-persoane-suspectate-de-furturi-din-sediile-hidromecanica-si-carfil-arestate

Trei persoane suspectate de comiterea mai multor furturi din societăţi din Braşov, cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro, au fost arestate, printre societăţile la care au fost date spargerile numărându-se Hidromecanica şi fabrica de armament Carfil.

În urma percheziţiilor făcute la locuinţele suspecţilor, poliţiştii au găsit diverse sume de bani, bijuterii, precum şi o armă, prejudiciul estimat până în prezent depăşind 100.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Într-un comunicat transmis duminică, reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Braşov spun că cei trei membri ai grupării sunt suspectaţi de furturi din societăţi comerciale importante din Braşov.

Cei trei au fost prinşi în flagrant în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce dădeau o spargere la o societate care produce componente electrice şi electrotehnice.

În urma cercetărilor, poliţiştii şi procurorii au stabilit că cei trei sunt suspecţi şi în alte trei cazuri de furturi similare din incinta altor trei fabrici: fabrica de textile Pantex SA, fabrica de armament Carfil şi Hidromecanica.

Astfel, potrivit sursei citate, în 2 august Poliţia a fost sesizată despre un furt din incinta fabricii de textile Pantex din Braşov, reclamându-se sustragerea mai multor bunuri electronice de valoare, precum şi a unei sume importante de bani dintr-un seif aflat într-una dintre clădirile administrative ale societăţii, seif pe care autorii l-au tăiat cu un flex.

Apoi, în 27 august, un caz similar a avut loc la fabrica de armament Carfil SA, de unde suspecţii au furat o sumă mare de bani din caseta de valori a fostului director al fabricii Dan Tache, în prezent director general al Romarm. Şi în acest caz, autorii au tăiat cutia de valori cu un flex. Societatea, care produce tehnică militară, a mai fost jefuită şi în trecut.

Al treilea caz a fost sesizat în 19 noiembrie, când suspecţii au pătruns prin efracţie în incinta societăţii Hidromecanica SA. Acolo, aceştia au intrat în mai multe birouri şi au răvăşit lucrurile în căutarea unor bunuri de valoare însă, în final, nu au furat nimic.

La două zile după spargerea de la Hidromecanica, cei trei au fost prinşi în flagrant în momentul în care intrau prin efracţie în incinta SC Lumitech SRL din Braşov.

"În fiecare dintre cazuri s-a întocmit câte un dosar penal pentru furt calificat cu autori necunoscuţi. În urma cercetărilor s-a stabilit că, cel mai probabil, autorii furturilor sunt aceiaşi, respectiv un grup de persoane specializate în comiterea de furturi din incinta societăţilor comerciale din Braşov, autorii vizând, cu precădere, casetele cu bani aflate în incinta societăţilor", se menţionează în comunicatul procurorilor.

Magistraţii Judecătoriei Braşov au emis pe numele celor trei persoane mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, precizează Mediafax.

Comentarii

Ultimă oră