Sari la conținut

Brașovul testează prima toaletă automată, cu sistem de autocurățare

brasovul-testeaza-prima-toaleta-automata-cu-sistem-de-autocuratare

Din 2022, Municipalitatea vrea să monteze primele toalete de acest tip în zonele aglomerate . Până în 15 ianuarie municipalitatea pune în funcțiune, în cadrul unui proiect pilot, o toaletă automată, inclusiv cu facilități pentru persoanele cu dizabilități, dotată cu sistem de autocurățare și racordată la rețelele de utilități. Aceasta va funcționa în Livada Poștei, lângă automatul pentru deșeuri reciclabile, PETrică.


Toaletele publice automate racordabile la utilități se diferențiază de celelalte toalete existente, prin faptul că după fiecare utilizare se curăță automat, fără a mai fi nevoie de o persoană care să asigure igienizarea spațiului.


După ieșirea utilizatorului din cabină urmează operațiunile de curățare și dezinfecție automată a podelei; curățarea, dezinfecția și uscarea vasului toaletei în interior și exterior; ventilația și parfumarea cabinei.


Toaletele publice de acest fel sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti. Ele sunt „Eco Friendly“ (prietenoase cu mediul), având un consum redus de energie electrică și de apă.Valoarea toaletei din proiectul pilot este de 55.000 de euro, iar unitatea a fost pusă la dispoziția municipalității gratuit.


Serviciul Amenajare Zone Publice a făcut o analiză la nivelul întregului oraș cu privire la necesarul de grupuri sanitare publice, inclusiv pe baza solicitărilor primite direct de la cetățeni. Municipalitatea va include în planul de achiziții pentru anul 2022 o procedură de achiziție publică pentru încheierea unui acord cadru prin care, anual, să instaleze toalete publice în zonele cele mai aglomerate.

Comentarii

Ultimă oră