Sari la conținut

Braşovul produce pantofi de lux pe bandă rulantă

La Braşov şi la Hărman funcţionează trei fabrici care produc pantofi de lux. Pe două etaje ale unei clădiri din fosta fabrică Tractorul, în spatele Gării din Braşov, funcţionează acum una dintre cele mai moderne fabrici de încălţăminte de lux din România. Peste 200 de femei fac o producţie de vitrina unui magazin de pe Montenapoleone din Milano. O mie de perechi de pantofi de top, marca „Viole del Re”, ies zilnic din mâinile lor. Fabrica îi aparţine Violetei Dumitra Radu care a învăţat meseria de la marii maeştri italieni, unde a locuit 7 ani, potrivit cotidianul.ro.

O altă fabrică de pantofi de lux îi aparţine olandezului Josinus Jan Greve, patronul Greve SRL de pe platforma Carpatex din Braşov. Firma Greve din Olanda a început prin 1898 şi a rămas o afacere de familie. În România, a început prin anul 2000, cu 13 oameni şi cu câteva utilaje noi aduse din străinătate. Acum, echipa are 38 de oameni şi este condusă de Attila Aranyosi. Amatorii de design, lux şi confort găsesc printre pantofii produşi de Greve ceea ce le trebuie. Aici se produc pantofi de comandă, după mulajul piciorului, pantofi cu o linie suplă, în stil italian, dar cu o construcţie englezească, un pic rigidă, nedeformabilă, din piele scumpă, aleasă cu ochi de meseriaş.

Patru italieni, Andreea, Laura, Luca şi Luisa, continuă experienţa bunicului lor, prin fabrica „Tosi Shoes” de la Hărman. Laura este creatorul de modele, Luisa ocupă poziţia de manager, iar Luca şi Andreea coordonează derularea producţiei. Fac orice fel de încălţăminte pentru oricine, pe măsură, cu materialul clientului şi cu modelul acestuia sau al companiei. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră