Sari la conținut

Brașovul primește în dar o nouă pictură murală

brasovul-primeste-in-dar-o-noua-pictura-murala

Brașovul primește în dar o nouă pictură murală. Maria Zurbagiu, ilustratoare și artistă de street art stabilită la Brașov, va picta calcanul unui bloc de pe Calea București pentru a marca “România ultimilor 30 de ani”.

“The New Romania - România ultimilor 30 de ani” este titlul de lucru al viitorului documentar despre transformările bune prin care trece țara noastră.


Documentarul încearcă să surprindă schimbările prin ochii a 5 personaje, care au făcut ceva tangibil, pragmatic, după 90' în România și care au contribuit la ceea ce ar putea deveni un brand, o imagine iconică pentru noua Românie.


În alegerea acestor personaje s-au folosit răspunsurile date de românii de pretutindeni, atât din țara cât și din afara ei, la întrebarea: care ar fi pentru ei brandul de țară, imaginea iconică prin care ar defini România?


Una dintre vocile principale ale documentarului este artista Maria Zurbagiu. Sau meri the zu cum își semnează lucrările. Ea va pictura un mural în Brașov, cu rolul de a unifica grafic o parte din realizările societății noastre în ultimele trei decenii.

Comentarii

Ultimă oră