Sari la conținut

Brașovul, prezent la un important Festival Tematic de Teatru din Europa

brasovul-prezent-la-un-important-festival-tematic-de-teatru-din-europa

Producția de teatru a Centrului Cultural Reduta „LEAR- un nebun amar și unul dulce”, în regia Alinei Hiristea, va reprezenta Brașovul la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova.

Festivalul are o binemeritată notorietate naţională şi internaţională. Este considerat unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi se numără printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional Shakespeare desfășurându-se sub genericul „Planeta Shakespeare”.

Programul festivalului include spectacole de pe întreg mapamondul, susținute de teatre celebre printre care: Teatrul Puşkin din Moscova (Rusia), Teatrul Naţional din Nisa (Franţa), Teatrul Nou din Varşovia (Polonia), Worcester Repertory Theatre din Worcester (Marea Britanie), Flute Theatre Company din Stratford (Marea Britanie), Mokwha Repertory Company din Seoul (Coreea de Sud), Compania Jijosha Yamanote din Tokio (Japonia), Teatrul Clownii lui Shakespeare din din Brazilia şi Teatrul Shakespeare din Chicago.

Spectacolul „LEAR- un nebun amar și unul dulce” se va juca vineri 4 mai 2018, de la ora 17:00, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, la Sala „I.D. Sîrbu”.

Spectacolul care reprezintă Brașovul la festival, „LEAR- un nebun amar și unul dulce”, este un one-man-show susținut de cunoscutul actor brașovean Mihai Bica și înfățișează povestea concentrată a vieții atât de tulburătoare, surprinzătoare și pilduitoare a Regelui Lear, prin perspectiva zilelor noastre, pornind de la principiul modern al psihodramei.

Temele principale conținute și dezbătute în spectacol sunt extrem de actuale: tema capcanei aparentelor și a imposibilității de a discerne între adevăr și fals, între iubirea reală și cela falsă, între viață și moarte, între înțelepciune și superficialitate, tema relațiilor atât de complicate astăzi (ca și ieri) dintre copii și părinți, tema nebuniei purificatoare, a furtunii interioare ce conduce la armonie.

Comentarii

Ultimă oră