Sari la conținut

Brașovul prezent la „Târgul de Turism al României” de la Romexpo

brasovul-prezent-la-targul-de-turism-al-romaniei-de-la-romexpo

Ediţia de primavară a Târgului de Turism al României se desfășoară în perioada 22 și 25 februarie 2018 în noile pavilionale ale Centrului Expoziţional Romexpo, B1 și B2. Aproape 300 de firme din 14 ţări sunt prezente la cea de-a 39-a ediţie Târgului de Turism al României, organizat la Romexpo.

Targul prilejuiește demonstraţii de măiestrie atât din partea meşterilor populari, dar şi a unor ansambluri folclorice. Și ce e mai important, până duminică, vizitatorii vor putea să-şi achiziţioneze vacanţe pentru sărbătorile Pascale şi sezonul estival, cu reduceri de până la 50 % pentru destinaţii din ţară şi străinătate.

Un punct de interes deosebit din cadrul standului Judeţului Braşov l-a constituit în cadrul primei zile de târg, 22 februarie 2018, prezenţa reprezentanților Comunei Feldioara, prin măiestria expunerii bucatelor tradiţionale produse de Ferma Căţean dar și prin prezentarea creațiilor meşterilor populari local.

Pentru prima oară participă la Târgul de Turism și Municipiul Codlea prin reprezentanți din cadrul Serviciului de Promovare Centru Istoric. Aceștia au propus promovarea municipiul Codlea atât în țară cât și în străinătate (cu scopul integrării municipiului Codlea în circuitul turistic), prin distribuirea materialelor de promovare, prin aducerea la cunoștința vizitatorilor a principalelor obiective de vizitat în Codlea (printre care: Centrul Istoric, Muzeul Tradițiilor Codlene, Biserica Evanghelică C.A. Fortificată, ruinele Cetății Negre de pe muntele Măgura, zona de agrement „Maial”, Ștrandul Codlea cu cele două lacuri, traseele turistice montane), prin prezentarea costumelor tradiționale săsești, dar și prin difuzarea unui material video cu titlul „Codlea Turistică 2018”.

Stațiunea Turistică de Interes Național, Râșnov este prezentă și ea la standul special amenajat la Romexpo.

   Brașovul a dedicat a doua zi a Târgului de Turism al României promovării și valorificării multiculturalității județului.

Vizitatorii au putut vedea și admira costume tradiționale autentice ale mocanilor săceleni, ale comunității de ceangăi și ale sașilor în ziua de confirmare a tinerilor (din colecția Muzeului Tradițiilor Codlene), au degustat tradiționalul lichiu săsesc – pregătit cu drag de femeile Fundației Michael Schmidt (care vă invită în vară la săptămâna Haferland din satele săsești brașovene), plăcintele mocănești cu burduf și turta dulce și cozonacul de la Mama Cozonacilor din Moieciu.

Și pentru că sărbătorile pascale se apropie, la stand au avut loc și ateliere demonstrative de încondeiat ouă în tehnica ceangăiască și o expoziție de ouă încondeiate realizate de artizani brașoveni în diverse tehnici de închistrire de pe teritoriului județului.

Brașovul este prezent la Târgul de Turism al României pentru a susține valorile patrimoniului cultural și natural ale Brașovului.

  Așadar, vizitatorii sunt așteptati la Târgul de Turism al României, la pavilionul B1 Romexpo, standul 59 să cunoscă Județul Brașov, o zonă de un farmec aparte, care are atâtea de oferit turistului curios, aventurier, meditativ sau pur și simplu dornic să uite o vreme de grijile cotidiene și să se relaxeze într-un mediu atractiv și prietenos.

Târgul de Turism al României este deschis până duminica, 25 februarie 2018.

Comentarii

Ultimă oră