Sari la conținut

Braşovul pedalează la izvoarele din jurul Braşovului

brasovul-pedaleaza-la-izvoarele-din-jurul-brasovului

Dacă vremea  este frumoasă, sâmbătă,  Asociaţia Braşovul Pedalează organizează  o mică drumeție în împrejurimile Brașovului, pentru a descoperi izvoarele din jurul orașului. Plecarea are loc la ora 9:00 din parcarea Kaufland. Iată în continuare descrierea traseului propus de organizatori. "Vom merge pe șosea până la camping Dârste unde vom ieși de pe drum și o vom lua spre pădure la stânga spre un izvor de lângă Bunloc. Vom gusta din apa rece de aici și ne vom continua drumul spre Dâmbu Morii unde vom mai descoperi un izvor cu apă numai bună de băut.

După aceste două obiective ne vom întoarce spre Dârste, vom intra pe strada Cireșului și vom merge prin pădure până la lacul din Noua unde vom mai întâlni un izvor. Odată ajunși aici, vom merge spre Zoo, apoi pe strada Brazilor până în zona caselor de copii Poiana Soarelui de unde vom merge pe un drum forestier până la altă sursă de apă, în spatele fabricii de medicamente. De aici vom coborî și vom merge în Răcădău, unde avem iarăși un izvor, apoi vom merge pe sub Tâmpa până în vârful străzii Dobrogeanu Gherea, vom coborî spre Star apoi vom merge pe Aleea Tiberiu Brediceanu pentru a vizita și Apeductul Christian Kertsch.

Ne vom continua drumul până în Schei, unde vom bea apă din izvorul Sfânta Treime urmând să urcăm apoi la punctul terminus al călătoriei noastre, la Pietrele lui Solomon pentru a mai descoperi câteva izvoare cu apă proaspătă și rece.

După cum am spus, întâlnirea are loc sâmbătă, 22 septembrie 2012, la ora 9:00 în parcarea Kaufland. Atenție însă la vreme! Nu se anunță deloc vreme bună așa că tura se poate amâna. Pentru această tură este recomandat să aveți o bicicletă de tip mountain bike pentru că vom merge și pe drum forestier și pe cărări. Puteți veni și cu biciclete tip trekking, echipate corespunzător."  spun reprezentanţii Asociaţiei.



Comentarii

Ultimă oră