Sari la conținut

Asociaţia Braşovul Pedalează organizează o nouă acţiune duminică, 15 iulie, în rezervaţia Ciucaş. Traseul începe din Braşov și continuă spre Săcele, Tărlungeni, Rezervaţia Ciucaş, Tărlungeni şi  înapoi în Braşov.Este un traseu adresat celor care vor sa petreacă o Duminică relaxantă pe bicicletă. Tura va fi una uşor de parcurs pe o distanţă scurtă de 42 de km fără pante foarte abrupte.

Iniţiatorii acestei ture nu sunt responsabili pentru consecinţele eventualelor acte de teribilism/neatenţie/ignoranță sau accidente comise de către participanţi. Fiecare participant îşi asumă răspunderea pentru conduita sa în/pe perioada turei.

"Participantilor le recomand purtarea caști de protectie deoarece casca in afară că oferă o protectie importanta capului in cazul unei cazaturi, casca ofera in același timp și o f. bună protecție termică -datorată interiorului din Polistiren (EPS) si a învelişului din policarbonat- in momentul cand esti expus multe ore in bataia directa a Soarelui cum o să fie si cazul nostru.

Pentru hidratare si energizarea noastra pe timpul turei recomand ceaiul verde neindulcit si folosirea tabletelor de glucoză dar si evitarea consumului de lichide cu un conţinut ridicat de cofeină – acestea favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea organismului de luptă împotriva căldurii. Rog nu ignorati hidratarea corecta a organismului la aceasta tura și nu numai, deoarece sunt foarte multe persoane care nu beau suficient de multa apa cand sunt expuse la temperaturi ridicate si fac efort. Primele efecte la instalarea deshidratării sunt- reacţia iniţială a coprpului atunci când este deshidratat este senzaţia tot mai accentuată de sete / corpul are nevoie de mai multă apă, dar şi elimină mai puţină / urina va deveni mult mai concentrată şi de un galben mai închis / pe masura ce te deshidratezi, temperatura interna a corpului creste. Acest lucru influenteaza negativ functiile cardiovasculare si reduce capacitatea efortului fizic.

Recomand ca fiecare participant să foloseasca o bicicleta in stare tehnica bună si sa aibă asupra lui si lucrurile necesare pt. rezolvarea unei pene cauciuc. Cine are în dotare trusa de prim ajutor pt. drumetii montane il rog sa o aducă la tură. Prefer să o avem și să nu o folosim, decât să avem nevoie de un analgezic sau o fașă elastică si să nu avem de unde folosi", anunţă organizatorii.


Plecarea are loc la ora 09:00 din parcarea magazinului Kaufland(capătul linie 6). Organizatorii fac apel la punctualitate.

Comentarii

Ultimă oră