Sari la conținut
brasovul-inchide-ultimul-centru-de-carantina


    Braşovul închide lunea aceasta ultimul din cele 6 centre de carantină Covid-19 care au funcţionat două luni şi jumătate în municipiu. Vineri mai erau carantinate 24 de persoane, care urmau să elibereze rând pe rând camerele, ultimele 4 „externări” urmând a fi făcute pe 25 mai 2020.


    La 24 de ore după dezinfectarea tuturor spaţiilor, se face o igienizare, după care se vor efectua reparaţiile necesare, astfel încât aceste clădiri să poată fi utilizate pentru destinaţia lor.


     În municipiul Braşov au funcţionat 6 centre de carantină, două în clădiri aparţinând Municipalităţii, iar celelalte 4 în hoteluri. În această perioadă 608 persoane au stat, timp de 14 zile fiecare, în aceste centre. Cea mai mare parte a persoanelor din aceste centre au fost din afara municipiului Braşov, aproximativ 75%, mare parte dintre cei carantinați fiind din judeţule Braşov, dar au fost şi situaţii în care au fost găzduiți cetăţeni provenind din alte judeţe: Brăila, Botoşani, Constanţa, Prahova sau Sibiu.

În schimb, 1.196 de persoane se află în autoizolare şi monitorizate la domiciliu. În ziua anterioară erau în autoizolare 1.069 de persoane. Dacă ne raportăm la lunea trecută, 18 mai 2020, numărul e aproape de 6 ori mai mare, după ce România şi-a deschis graniţele, iar mulți români aflați în străinătate s-au întors acasă.

Acestea, în condițiile în care potrivit Legii stării de alertă, românii care se întorc acasă din zonele afectate de noul coronavirus nu mai sunt plasate în centre de carantină, ci în autoizolare, pe bază de declaraţie de proprie răspundere, pentru 14 zile.

Comentarii

Ultimă oră